Krešimir Španja je rođen 1977. godine u Šibeniku i nedvojbeno je da po tradiciji nosi ime ”Krešimirovog grada Šibenika”,  koji se po prvi put spominje 25. prosinca 1066. godine u darovnici kralja Petra Krešimira IV.

Od djetinjstva je glazba njegova nada, svrha i cilj a ono najozbiljnije je započelo prije petnaestak godina kada je sviranjem gitare i kao vodeći vokal bio frontmen mnogih glazbenih bandova.

Krešimira Španju zapravo možemo slobodno okarakterizirati kao glazbenika koji voli pismu i vino upravo sinonime koji ga povezuju s Marko Polo festivalom.

U njegovim začetim kantautorskim skladbama u suradnji s poznatim i vrsnim aranžerom i glazbenikom Antom Tonijem ”Lasanom”, Krešimir na spektakularan način skladbama i spotovima ”oživljuje životnu feštu” na stari, originalan i tradicionalan način.

Svojim 8. singlom polako i sigurno formira svoj prvi samostalni album, samo nismo još sigurni koji će nositi naslov, da li: ”Oj’ konobo”, ”Gemišt”, ”Pulente i šaše” ili pak nešto još originalnije za Krešimirov grad. Na festivalu u Opuzenu 2018. g  za skladbu ”Pulente i šaše” osvaja nagradu za najbolji aranžman a na 24. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina u gradu Korčuli 2019. g. skladbom ”Pisma u 2 tona” osvaja III. Nagradu i srca publike.

Upoznavajući Krešimira zapravo možemo slobodno izustiti: ”Pred njim je zlatna glazbena kariera”. Jednostavan, staložen, nenametljiv i kompletan kantautor kako zapravo i priliči ”primorskom čoviku”. Na ovogodišnjem 25. Marko Polo Fest-u izvesti će vlastitu skladbu ”Slušat more” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman nezaobilazni hit maker Ante Toni ‘Lasan”.   /F.O./

Predstavljanje:

Krešimir Španja –  ”Oj’ konobo” – https://youtu.be/7s7IitfKLio

Krešimir Španja –  ”Gemišt” – https://youtu.be/wENkgrzS6Es

Krešimir Španja –  ”Pulente i šaše” – https://youtu.be/6QuIx2sBhwM

Krešimir Španja –  ”Pisma u 2 tona” – https://youtu.be/ZBaX4D4B4Sc