Home Ekonomija Za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice 250 milijuna kuna

Za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice 250 milijuna kuna

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Cilj je podići konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, osigurati stabilnosti tržišta i smanjiti gubitke proizvođača zbog nižih cijena.

Za male i srednje korisnike osigurano je 150, a za velike 100 milijuna kuna.

Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi pet tisuća, a najveći iznos milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Detaljnije  UTIL pozdravlja mjere Vlade za ublažavanja rasta cijena

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE