MARCO POLO FEST

29. MEĐUNARODNI MARKO POLO FEST UZ PISMU, VINO I ŽRNOVSKE MAKARUNE

Ovogodišnji XXIX. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina održat će se u gradu Korčula 19., 20. i 21. srpnja 2024. godine. Osim pisme na 29. Festivalskom izdanju će mnogobrojni pjevači, autori, kompozitori, proizvođači vina, uzvanici i gosti festivala moći kušati naš Žrnovski tradicionalni specijalitet  ”Žrnovske makarune” uz vrhunska vina najboljih hrvatskih i inozemnih proizvođača.  Žrnovski makaruni se rade ručno, dakle svaki za sebe je unikatan i plod rada je Žrnovskih žena.

Dvadesetdeveto Festivalsko izdanje će biti posebno i po mnogim drugim iznenađenjima, a ponajviše onim glazbenim. Očekujemo niz događanja i pored samog festivala, gdje ćemo ugostiti više glazbenih grupa u suradnji sa Kulturno prosvjetnim društvom ”Bratska Sloga”. Bez raznolikih glazbenih sadržaja naš narod i sami gosti festivala bi postali duhovno siromašniji a naše kulturno bogatstvo zanemareno.

Naš osnovni cilj festivala je i nadalje susretljivo kao najbolji domaćin pozivati, poticati i promovirati pismom, vinom i delicijama grad Korčulu, Dubrovačko – neretvansku županiju i Republiku Hrvatsku. Kako se kaže: ”Iz malih mista srca naša” dolaze i izrastaju, talentirani i jednostavni ljudi raznolikih vrijednosti.

Na Marko Polo Fest-u očekujemo originalne i jednostavne pjesme i melodije koje karakteriziraju naše podneblje.  Posebno očekujemo što veći broj mladih, nadarenih i talentiranih pjevača i autora.  Sigurni smo i bez razlike kako svaka kvalitetno producirana skladba sa adekvatnom porukom pronađe put do svojih slušatelja. Vrijeme ma kakvo bilo nemoguće je zamisliti bez glazbe koja je najbolji ljek za srce i dušu. Sve ove godine nas nije zaustavila nijedna kriza, a ni nesretni covid. Uvjek smo bili ustrajni sa puno odricanja i entuzijazma jednim i jedinim ciljem: ”Nek pisma, vino i ljubav nas veže na 29. Marko Polo Fest-u jer bez pisme, ljubavi i vina života nima”! /F.O./

Exit mobile version