Home Festival BANE JOVANOVIĆ NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

BANE JOVANOVIĆ NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Bane Jovanović je profesor matematike iz Niša.  Glazbom se bavi već 25 godina iz ljubavi kao autor i izvođač, jednostavno rečeno ”živi za glazbu još od gimnazijskih dana”. Mnogobrojni nastupi i nagrade u Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i regiji su rezultat njegovog glazbenog djelovanja kao i njegov otvoren komunikativan glazbeni karakter. Bane ne traži priliku već je gradi svojim djelima dostojanstveno i samozatajno. Surađuje s mnogim kompozitorima i aranžerima iz Republike Srbije i Republike Crne Gore među kojima su: Bratislav Stamenković, Duka Martinović, Bata Zlatković, Vojkan Borisavljević, Bane Radulović, Dalibor Marković, Marko Stojković i drugi. 2000. godine ulazi u najuži izbor od 14 mladih pjevača iz regije, koji su se od 200 pristiglih prijava izborili za natjecanje na 40. ”Beogradskom proljeću”, a za predstavnika na festivalu ”Slavjanski bazar” u Ukrajini.

 

Na ”Sunflower” festivalu u Zrenjaninu 2005. godine sudjeluje na internacionalnoj večeri. Nastupima na festivalu zabavne glazbe ”Fezam” u Šapcu 2011., 2014. i 2016. godine osvaja ”Nagradu za najbolji tekst”, ”3. Nagradu sudionika i publike” i ”Nagradu za doprinos festivalu”.  Za ”Sezam produkciju” 2015. godine izdao je singl ”Voleo bih” a za diskografsku kuću ”Diskos” 2016. godine izdaje retrospektivni CD album ”Zbog tebe postojim”, skladbama nastalim od 1998. – 2008. godine. Na festivalu ”Majsko leto” u Zemunu 2018., 2019., 2020. i 2021. godine dva puta osvaja 3. Nagradu i jednom 2. Nagradu stručnog žirija za najbolju pop pjesmu. Na ”Sumer fest-u” u Arandjelovcu 2019. godine osvaja 2. Nagradu. Na festivalu ”Zlatni glasovi” u Surčinu 2020. godine svojom skladbom osvaja čak tri nagrade; za glazbu, tekst i aranžman a 2021. godine 1. Nagradu za najbolju pop pjesmu i 2. Nagradu za najljepšu ljubavnu pjesmu. Na festivalu ”Akord” u Rumi 2021. godine osvaja nagradu za najbolju interpretaciju. Na festivalu zabavne glazbe ”DarFest” 2021. godine kao jednini sudionik iz Republike Srbije osvojio je 2. Nagradu publike.

Detaljnije  VINARIJA ''FRANC ARMAN S TERAN BARRIQUE'' - ZANIMLJIVIM NOVITETOM NA TRŽIŠTU

 

Bane je pored svih festivala osvojio i nekoliko godišnjih nagrada: ”Beogradski pobednik” 2018. i 2020. godine za najboljeg pop izvođača, 2019. godine u ”Sava centru” primio je nagradu ”Balkan Awards” za kantautora godine a iste godine osvaja i ”Prvi Oskar Srbije” za pop pjesmu godine. Na ”Serbian Economic Forum” održanom u Beogradu prošle godine Bane osvaja priznanje za doprinos kulturi Republike Srbije. Na svečanoj manifestaciji “Summit Success” nedavno održanoj u hotelu Hyatt Regency u Beogradu dobio je Nagradu za najuspješnijeg kantautora.

 

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 15. – 17. srpnja 2022. godine Bane Jovanović će se predstaviti po prvi puta autorskom skladbom “Nikad se više ne ponovilo” za koju potpisuje tekst a glazbu u suradnji sa Markom Stojkovićem, koji je autor aranžmana. Foto – Luka Radulović. /F.O./

PREDSTAVLJANJE BANE JOVANOVIĆ

”Te noći kakva si bila” – https://youtu.be/jrxWj_c7lwg
”Zaljubljen i mlad” – https://youtu.be/033BhB5mLWg
”Budan sanjam” – https://youtu.be/TkLH1gCWknA
”Kad poželim” – https://youtu.be/by79waunaNM
”Djevojka iz snova” – https://youtu.be/Ri328jzcEzo

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE