MARCO POLO FEST

ERVIN VIČEVIĆ NA 29. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

Ervin Vičević je rođen 1967. godine u Rijeci. Po zanimanju je građevinski tehničar s tridesetak godina radnog staža. Otac je dvoje djece. Potiče iz glazbene obitelji od oca, koji je cijeli život proveo uz glazbu kao prvi tenor mnogih pjevačkih zborova u kojima je izvodio solo dionice. Ervinova strast za glazbom je čitav njegov život ključala u njegovom srcu ali njegova obitelj je uvijek bila na prvom mjestu. Život ga nije mazio a egzistenciju je ostvarivao putem više tvrtki u kojima je predano radio.

Ervin je danas političar i glazbenik, prije svega čovijek i načelnik Međimurske općine Selnica. ”Ervinov sin svira klavijature i bavi se glumom, njegova prva supruga piše pjesme, a ja sam uvijek i bez obzira na sve, pjevao kako oni žele”, kaže nam Ervin koji veliki dio svog rada polaže na braniteljsku populaciju i promicanju istine o hrvatskoj povijesti.

Slobodno možemo istaknuti za Ervina kako je svoj život uz velika odricanja, poput glazbene strasti dao svojoj obitelji i Selnici za koju živi.

Nakon izdanja zbirke pjesama ”Kraj tebe stih” od strane Ervinove supruge započinje i njegov glazbeni put, kada 2016. godine nastupa na festivalu ”MEF” njenom skladbom ”Med dvema vodami”. Skladbom ”Božek, poglej me” obilježio je festival ”MEF” 2020. godine. Sa Band aid-om ”Selnica” kojeg vodi poznati hrvatski tenor Mirko Švenda Žiga izdaju pjesmu ”Selnica” za koju snimaju prekrasan video spot o životu Selnice.

Unatoč političkim aktivnostima i životnim okolnostima, Ervin je prije svega glazbena duša koja očigledno bez svega može ali bez pjesme koja ga ponajviše usrećuje ne može. Iz pjesme u pjesmu, slobodno možemo istaknuti kako se Ervinov glazbeni put razvija genetskim nasljeđem, po uzoru na svog pok. oca Antona Vičevića kojeg je neizmjerno volio i cijenio, a on je svoju dušu poklanjao svima pjesmom upravo kako to sada radi i Ervin. ( U prilogu najava se nalazi izvedba skladbe ”O sole mio” u izvedbi Ervinovog pok. oca Antona Vičevića pod predstavljanje).

Nastupima u serijalu ”Lijepom našom” 2018. godine u Selnici, a 2019. godine u Prelogu Ervin započinje svoju ozbiljniju glazbenu karijeru. Na 25. međunarodnom Marko Polo Fest-u održanom 2020. godine u gradu Korčuli se predstavlja kao debitant skladbom Međimurska noć” s kojom osvaja i srca publike. Nedavno je predstavio novu skladbu”Budi tu” za koju je snimio i TV spot.  

Na XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina koji će se održati od 19. – 21. srpnja 2024. godine  Ervin će se predstaviti novom skladbom ”Imalo je smisla” za koju glazbu i aranžman potpisuje izvrsni Toni Eterović a tekst Bože Ujević. /F.S./

 

PREDSTAVLJANJE ERVIN VIČEVIĆ:

Ervin Vičević i Kumovi – ”Bog je tu u Selnici”  – https://youtu.be/exWrwtPOPiU

Ervin Vičević – ”Božek, poglej me” – https://youtu.be/F7WKyr_rL9M

Ervinov otac Ante Vičević – O’ sole mio – https://youtu.be/ub-PtCF_zjE

Ervin Vičević – ”Budi tu” – https://youtu.be/NM9C9vS8LE4?si=rw9_-Hejh95ouf_i

Selnica – Band aid – https://youtu.be/h8-B0ZJq2JA?si=xUXHmLo-62c3FqYu

 

Exit mobile version