MARCO POLO FEST

IGOR CUKROV OSVOJIO GRAND PRIX MARKO POLO FESTA KORČULA 2021.

U nedjelju 18. srpnja 2021. godine u 21:00 sat održana je u gradskom naselju Žrnovo – Postrana na ”Postranskoj Pijaci” II. Superfinalna večer međunarodnog Marko Polo Festa – Korčula 2021. na kojoj su nastupala 22. domaća i inozemna izvođača novih skladbi.

 

Na samom početku programa sve izvođače programa, uzvanike i goste festivala pozdravio je Predsjednik festivalskog odbora gospodin mr.sc. Žarko Vrbica dr.med., te im poželio ugodan boravak. Riječima dobrodošlice upozorio je sve prisutne na vrijeme u kojem živimo i pozvao na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite i pjevačima poželio uspjeh na festivalu.

 

Denis Šabić i Nila Miličić Vukosavić voditelji festivala su zatim pozvali Gradonačelnicu grada Korčule Niku Silić Maroević koja je svima prisutnima poželjela ugodan boravak u gradu Marka Pola kao i u svim njegovim naseljima, mjestima te poručila kako se vidimo i slijedeće godine u boljim okolnostima.

 

Skladbom ”Dobro nam došli prijatelji” u izvođenju Giovannija Furlana započela je II. Superfinalna festivalska večer ”Melodije Marka Pola” na kojoj je gospodin Furlan osvojio ”Nagradu Hrvatske turističke zajednice”. Za drugu skladbu ”I tamo i amo” Ivan Knezović Roso je osvojio ”Nagradu za najbolji aranžman”.

 

Najbolji scenski nastup imala je Tea Vučak u izvođenju sdkladbe ”Uživaj” a duet ”Sila neba” u izvođenju skladbe ”Trebam te” bili su najbolji debitanti. Važno je istaknuti kako duet ”Sila neba” sačinjavaju bračni par Nila Miličić Vukosavić voditeljica festivala te njen suprug Sebastijan Vukosavić koji su ujedno i voditelji na HRT radiju Dubrovnik.

 

 

Nagradu za najbolju pjesmu s korčulanskom tematikom osvojio je kralj hrvatske šansone Hrvoje Hegedušić za skladbu ”S Korčule do Orebića” a Dani Dandosa iz Republike Slovenije za skladbu ”Lažu ljudi” Nagradu za najbolju dalmatinsku melodiju. U različitosti melodija, ritmova i interpretacijskoj posebnosti Valerio Ricchiuto za izvođenje skladbe ”Opet zriju kesteni” osvaja Nagradu za najbolju interpretaciju. Nagradu direktora festivala osvaja ”Trio gušt a Umjetničkog direktora Eli Žuvela skladbom ”Dođi mi u dvore”.

Nagradu radijskih postaja osvaja Mario Plantak za skladbu ”Adio, valo moja” a Nagradu društvenih mreža skupina ”Sinji galeb za skladbu ”Ljubav je pobjedila” kao i Nagradu za najbolje stihove. Najbolji internacionalni izvođač je Slovenac Robert Ficker skladbom ”Mjesečina.

III. Nagradu publike za skladbu ”Pivam ti pismu iz srca” osvojio je prošlogodišnji pobjednik festivala Tomislav Škara a III. Nagradu žirija Nenad Kumrić Charlie za skladbu ”Moja jedina Dalmacija”. II. Nagradu publike za skladbu ”Nosim te na dlanu” osvojili su ”Jurika Show Band Cajti” a II. Nagradu žirija za skladbu ”Da si barem moje sutra” Anđela Tadić.

I. Nagradu publike osvojio je Ivica Šeperić za skladbu ”Sinjorina ciao” a I. Nagradu žirija skupina ”Sinji galeb” za skladbu ”Ljubav je pobjedila”.

  

Pobjednik ovogodišnjeg 26. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina i dobitnik ”GRAND PRIXA MARKO POLO” je Igor Cukrov skladbom ”Ako treba moliti”. S posebnim oduševljenjem i iznenađenjem Igor je primio nagradu izašavši na pozornicu sa svojim sinom Kristijanom u naručju. ”Ovo je Kristijanova nagrada, poručio je”.

Uz bogat glazbeno zabavni program 26. Festivalsko izdanje je uspješno privedeno kraju. (Foto Marko Mišo Mijan) /F.O./

Exit mobile version