Home Festival ”JURIKA SHOW BAND CAJTI” NA 25. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2020.

”JURIKA SHOW BAND CAJTI” NA 25. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Ivan Hršak umjetničkog imena ”Jurika” je započeo svoju vokalno instrumentalnu karijeru u grupi ”Lepi cajti” početkom devedesetih godina. Snimili su čak 9 albuma zabavne glazbe a ”Jurika” je član Hrvatske glazbene unije (HGU) i samostalni umjetnik Republike Hrvatske.

”Lepi cajti” su jedan od najboljih glazbenih sastava koji izvode zagorsku narodnu  i zabavnu glazbu. Zagorsku popevku godinama prenose nastupajući svijetom od  Slovenije, Njemačke, Slovačke do daleke Kanade, tako da ih slobodno možemo svrstati u međunarodne zabavne bandove. Do sada su snimili tri spota koji se ponajviše emitiraju na Croatian Music Channel ( CMC televiziji). ”Lepe cajte” uz našeg ”Juriku” krasi i izvrsna kći Martina, njegov sin Danijel kao bubnjar u grupi, Ivan Hršak ”Belko” na klarinetu, Mirko Klasić ”Miki” na klavijaturama i basist Darko Tušak.

 

Unatoč današnjem stereotipnom načinu života i otuđenosti ljudi ”Jurika” i ”Lepi cajti” idu putem zabavne glazbe spajajući Zagorije i Dalmaciju, što ih dovodi do izvrsne skladbe. Izbrušen, ugodan, melodičan i nenametljiv vokal ”Jurike” nešto je davno izgubljeno s Hrvatske glazbene scene a to ”nešto” i te kako ”Jurika” ima.

Na prošlogodišnjem XXIV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu ”Jurika” i ”Lepi cajti” predstaviti su se po prvi puta skladbom ”U nemirnim morima” za koju je glazbu i aranžman potpisao Darko Berović na tekst Ljiljane Hidić Pasariček i osvojili su Nagradu za najbolju glazbenu melodiju. Na 25. Festivalskom izdanju ”Jurika Show Band Cajti” izvesti će skladbu ”Jubavi lipa” za koju je autor glazbe i teksta Ivan Šegedin a aranžmana Ivan Hršak ”Jurika” /F.O./

Predstavljanje u živo:

Jurika i ”Lepi cajti” – Zadnja želja – https://youtu.be/ezxmb8huHac

Jurika i ”Lepi cajti” – Zar je voljeti grijeh – https://youtu.be/hu5AMZIb7S0

Jurika i ”Lepi cajti” – U nemirnim morima – https://youtu.be/oC_va8H1TWU

Detaljnije  ''TRIO GUŠT'' NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE