MARCO POLO FEST

IVAN ŠEGEDIN NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Rođen je u Splitu a živi za Korčulu. Od djetinjstva pjeva, pleše i glumi. Osnivač je nekoliko glazbenih grupa, kompozitor i kantautor s preko 200. napisanih i uglazbljenih pjesama u izvođenju: Vinko Coce, Neda Ukraden, Vladimir Kočiš Zec EX Novi Fosili, Klape: ”Kumpanji”, ”Ošjak”,  ”Luka Ploče”, ”Arti”, Zorica Andrijašević, Tihana Sabati, Boris Babarović EX ”Crveni Koralji”, Nenad Vetma, Zoran Jelenković, Šima Jovanovac, i mnogi drugi.

Organizator je 25. Marko Polo Festivala i izdavač preko dvadestak nosača zvuka CD-a.

Nastupao je na: ”Melodijama Hrvatskog Jadrana”, ”Zagrebfestu”, ”Melodijama Mostara”,  ”Melodijama Hrvatskog  juga”, festivalu ”Slavuj Kamerlenga” u Trogiru i drugim mnogobrojnim koncertima i manifestacijama a posebnom prigodnom skladbom je dočekao Sv. Oca Ivana Pavla II. na Žnjanu u Splitu. Primio je mnogobrojna priznanja i nagrada za svekoliki rad i organiziranje  mnogobrojnih humanitarnih akcija i koncerata a najdraže mu je ”Ne damo te pismo naša” koju je primio na ”Poljudskoj ljepotici” u Splitu.

Njegova odricanja na uštrb glazbene kulture nisu njegov životni propust, jer živi za pismu, vino i Korčulu. Na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu izvesti će skladbu ”Iznad mene” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman Ante Vitaić. /F.O/

 

Predstavljanje Ivana Šegedina:

”Korčula je biser mora” – https://youtu.be/xT6f-zf50Fo

”Čovik sa našeg škoja” –  https://youtu.be/iF2vmH9hJ-E

”Lipa rič” – https://youtu.be/7uyrku22vzQ

”Pjevaj Slavonijo” –  https://youtu.be/X9O0k3sdBBY

”Litnja arija” – https://youtu.be/ExqX3oqHq3s

”Dalmacija cila slavit će naš pir”-  https://youtu.be/XduXoRP1Osk

”Sve na ovom svitu” – https://youtu.be/py2CPbTw6kg

Exit mobile version