MARCO POLO FEST

JURIKA SHOW BAND CAJTI NA 26. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Ivan Hršak umjetničkog imena ”Jurika” je započeo svoju vokalno instrumentalnu karijeru u grupi ”Lepi cajti” početkom devedesetih godina. Snimili su čak 9 albuma zabavne glazbe a ”Jurika” je član Hrvatske glazbene unije (HGU) i samostalni umjetnik Republike Hrvatske.”Lepi cajti” su jedan od najboljih glazbenih sastava koji izvode zagorsku narodnu  i zabavnu glazbu. Zagorsku popevku godinama prenose nastupajući svijetom od  Slovenije, Njemačke, Slovačke do daleke Kanade, tako da ih slobodno možemo svrstati u međunarodne zabavne bandove. Do sada su snimili tri spota koji se ponajviše emitiraju na Croatian Music Channel ( CMC televiziji). ”Lepe cajte” uz našeg ”Juriku” krasi i izvrsna kći Martina, njegov sin Danijel kao bubnjar u grupi, Ivan Hršak ”Belko” na klarinetu, Mirko Klasić ”Miki” na klavijaturama i basist Darko Tušak.

Unatoč današnjem stereotipnom načinu života i otuđenosti ljudi ”Jurika” i ”Lepi cajti” idu putem zabavne glazbe spajajući Zagorije i Dalmaciju, što ih dovodi do izvrsnih melodija i pjesama. Izbrušen, ugodan, melodičan i nenametljiv vokal ”Jurike” nešto je davno izgubljeno s Hrvatske glazbene scene a to ”nešto” i te kako ”Jurika” ima.

Na XXIV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu ”Jurika Show Band Cajti” predstaviti su se po prvi puta skladbom ”U nemirnim morima” za koju je glazbu i aranžman potpisao Darko Berović na tekst Ljiljane Hidić Pasariček i osvojili su Nagradu za najbolju glazbenu melodiju. Na 25. Festivalskom izdanju ”Jurika Show Band Cajti” izvode skladbu ”Jubavi lipa” za koju glazbu i teksta potpisuje Ivan Šegedin a aranžmana Ivan Hršak ”Jurika” sa kojom osvajaju I. Nagradu publike. U 2020/2021. godini ”Jubavi lipa” je najizvođenija skladba na TV i radijskim postajama za koju će ova vrijedna grupa na ovogodišnjem 26. Festivalskom izdanju dobiti nagradu za najizvođeniju skladbu u 2020/2021. godini. ”Jurika Show Band Cajti” će se na 26. Marko Polo Festivalu 2021. u gradu Korčuli predstaviti skladbom ”Nosim te na dlanu” za koju glazbu i tekst potpisuje Ivan Šegedin a aranžman Darko Berović /F.O./

Predstavljanje ”JURIKA SHOW BAND CAJTI” u živo:

JURIKA SHOW BAND CAJTI – ”U nemirnim morima” –  https://youtu.be/MvXo3YhPWYI

JURIKA SHOW BAND CAJTI – ”Jubavi lipa” – https://youtu.be/FHHVbbl-NTk

 

 

Exit mobile version