Home Festival KLAPA ”GETA” NA XXIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2018.

KLAPA ”GETA” NA XXIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2018.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Klapa Geta je osnovana 2010. godine u mjesecu veljači na inicijativu, ” meštrije” Marine Stanković u tradicionalnom kapetanskom i turističkom odredištu Orebiću, na poluotoku Pelješcu. U Orebiću se je od pamtivjeka pjevalo i pilo najbolje crno a i bjelo vino s padina Dingača i Postupa.

Kako bi Orebić na klapski način ovjekoviječili pjesmom i u 21. stoljeću započeli su osnivanjem  muške klape ”Geta”. U nekoliko godina aktivnog rada, klapa ”Geta” je postigla zavidne rezultate nastupajući od Subotice, Zagreba čak i na obilježavanju ”Australske državnosti za australsku ambasadu” do gostovanja u serijalu HRT – ”Lijepom našom”, koje je snimano u Veloj Luci. Zapravo ne postoji blagdana na kojem klapa ”Geta” ne zapjeva u svom Orebiću. Posebno za Božić i Novu godinu kada organiziraju u crkvi ”Pomoćnice Kršćana” glazbeni koncert u izvođenju više gostujućih klapa. Na ovogodišnjem XXIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina u Korčuli predstaviti će se publici u sastavu: Tin Ujević – prvi tenor, Nedjeljko Mirko i Duško Rikalo – drugi tenor, Josip Prizmić i Janes Vlašić – baritoni i voditelj klape,  Lovro Katalinić i Toni Čurković – basi i prinova klape gitarist Neno Borovina u izvedbi više poznatih dalmatinskih skladbi. /F.O./

”Petrunjela” – https://youtu.be/EnQhXKxcGVo?t=1s

Detaljnije  IGOR CUKROV NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE