MARCO POLO FEST

KLAPA ”KANELA” NA MARKO POLO FESTT-u KORČULA 2024.

Klapa ”Kanela” djeluje već više od 15 godina, kao nastavak djelovanja poznate nam klape Blajke iz Blata na otoku Korčuli. Dugogodišnjim i neprekidnim radom ženska klapa ”Kanela” iza sebe ima izvrsne rezultate, brojne nagrade a ponajviše originalnost i izvornost dalmatinskog izričaja i pjevanja koja ovu otočko – korčulansku žensku klapu svrstava na sam vrh klapskog pjevanja. Klapa ”Kanela” je 2017. godine osvojila prvo mjesto žirija i publike na festivalu klapa Dubrovačko – neretvanske županije.  

Klapa ”Kanela” je izdala  nosač zvuka zanimljivog imena i pod nazivom Triba dušu vidit”. Klapa je sudjelovala na gostovanjima na otoku Korčuli i šire te na brojim humanitarnim koncertima kao i na televizijskoj emisiji ”Lijepom našom”. Velikim koncertom prije dvije godine proslavila je 15 godina uzastopnog, uspješnog rada. Uspješnost klape očituje se u spoju iskustva i mladosti i velikoj ljubavi prema klapskom pjevanju.

Članice klape Kanela su: Anita Šeparović, Petra Mašković, Ivana Simoni, Tončica Govorko, Slavica Bošković, Ana Šeparović, Petra Žanetić, Jelena Sardelić i Dubravka Prižmić. Voditelj klape Kanela je gospodin Janes Vlašić. /F.O./

Exit mobile version