Home Festival Krešimir Španja iz ”Krešimirovog grada” na 24. Marko Polo Fest-u – Korčula 2019.

Krešimir Španja iz ”Krešimirovog grada” na 24. Marko Polo Fest-u – Korčula 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Krešimir Španja je rođen 1977. godine u Šibeniku i nedvojbeno je, da po tradiciji nosi ime ”Krešimirovog grada Šibenika” koji se po prvi put spominje 25. prosinca 1066. godine u darovnici kralja Petra Krešimira IV.

Od djetinjstva je glazba njegova nada, svrha i cilj a ono najozbiljnije je započelo prije petnaestak godina kada je sviranjem gitare i kao vodeći vokal bio frontmen mnogih glazbenih bandova.

Krešimira Španju zapravo možemo slobodno okarakterizirati kao glazbenika koji voli pismu i vino upravo sinonime koji ga povezuju s Marko Polo festivalom.

U njegovim začetim kantautorskim skladbama u suradnji s poznatim i vrsnim aranžerom i glazbenikom Antom Tonijem Lasanom, Krešimir na spektakularan način skladbama i spotovima ”oživljava životnu feštu” na stari, originalan i tradicionalan način.

Svojim 6. singlom polako i sigurno formira svoj prvi samostalni album, samo nismo još sigurni koji će nositi naslov, da li: ”Oj’ konobo”, ”Gemišt”, ”Pulente i šaše” ili pak nešto još originalnije za Krešimirov grad. Na prošlogodišnjem festivalu u Opuzenu za skladbu ”Pulente i šaše” osvaja nagradu za najbolji aranžman a na ovogodišnjem 24. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina u gradu Korčuli predstaviti će se skladbom zanimljivog naziva ”Pisma u 2 tona” za koju glazbu potpisuju: Ante Toni Lasan i Krešimir Španja, tekst Krešimir Španja i Drago Buljević na aranžman Ante Toni Lasana. /F.O./

Predstavljanje:

Krešimir Španja – Oj’ konobo – https://youtu.be/7s7IitfKLio

Krešimir Španja – Gemišt – https://youtu.be/wENkgrzS6Es

Krešimir Španja – Pulente i šaše – https://youtu.be/6QuIx2sBhwM

Detaljnije  BELLA NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE