MARCO POLO FEST

KVARTET ”MARKO POLO” NA XXVIII. MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2023.

Kvartet Marko Polo je nastao 2021. godine u čast braće ”Crnomiri” koji su branili mjesto Čaru na otoku Korčuli od Kneza. Nastao je u prkos vremenu pandemije covida a u čast Petra Crnomira. U sastavu kvarteta Marko Polo nastupaju Žarko i Nikola Vrbica i Ivan i Petar Šegedin. Očevi i sinovi.

Kvartet Marko Polo sačinjavaju:

Prim. mr. sc. Žarko Vrbica liječnik internist u Općoj bolnici Dubrovnik. Rođen je u Dubrovniku 1963. godine. Ljubav prema umjetnosti je razvio uz djeda akademskog slikara i baku profesoricu klavira. Osobni kontakt s glazbom je imao u glazbenoj školu u Dubrovniku gdje je završio nižu školu i kao član zbora „Mali raspjevani Dubrovnik“ pod ravnanjem maestra Đela Jusića. Marko Polo fest ga je privukao svojim pozitivnim ozračjem i dobrom energijom zbog čega je dolazio kad god je bilo moguće a posljednjih pet godina je bio i član ocjenjivačkog suda festivala. Žarko nije samo izvrstan liječnik već i pjesnička duša koja pamti, bilježi, promatra svaki trenutak iz života od svojih pacijenata do obitelji, a tako nastaju najbolje i potpune emotivni zbirke koje zacijeljuju životne praznine.

Žarkov sin Nikola Vrbica je rođen 2006. godine u Dubrovniku. Nikolin životni poziv ide u pravcu medicine, dakle očevim i majčinim stopama i obiteljskom tradicijom. U glazbi uživa a posebno je raspjevan na Kalamoti kada čuje zvukove gitare koja prati očeve pjesme.

Ivan Šegedin je rođen u Splitu 1963. godine. Utemeljitelj je i direktor Marko Polo Fest-a. Samostalni je umjetnik Republike Hrvatske i skladao je preko 300 pjesama kako za sebe tako i razne izvođače: Vinko Coce, Neda Ukraden, Boris Babarović Ex Crveni Koralji, Vladimir Kočiš Zec Ex Novi Fosili, Tihana Sabati, Zoran Jelenković, Nenad Vetma, Nenad Kero, klapa ”Kumpanji”, klapa ”Luka Ploče”, klapa Ošjak, Šima Jovanovac, Tamburaški sastav ”Slavonski san”, Jang Xiaoguang, Vesna Nežić Ružić, Marina Gradić, Zorica Andrijašević, Janja Jurić, Tihana Sabati, Igor Cukrov, Đuka Čaić, Petar Šegedin i dr.

Ivanov sin Petar Šegedin je rođen 2005. godine u Dubrovniku. Završio je osnovnu glazbenu školu i srednju ugostiteljsku školu. Glazbeni je talent koji svaki problem riješava pjesmom. Ove godine obilježava jubilarnih deset godina glazbenog djelovanja.

Kvartet ”Marko Polo” na ovogodišnjem XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu predstavit će se skladbom ”Tempi Passati” za koju glazbu i aranžman potpisuju Ivan i Petar Šegedin a tekst Žarko Vrbica./F.O./

Exit mobile version