MARCO POLO FEST

MJEŠOVITA KLAPA KUD-a ”IVO LOZICA” NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024.

Klapa ”Ivo Lozica” djeluje u sklopu istoimene udruge iz Lumbarde. Udrugu ”Ivo Lozica” uz klapu čine: folklorna sekcija, sekcija za narodne običaje, mandolinska sekcija i limena glazba Lumbarda. Udruga broji preko 120. članova i ima ključnu ulogu u društvenom i kulturnom životu Lumbarde.

Klapu ”Ivo Lozica” čine mladi i iskusni pjevači nagrađivani najprestižnijim klapskim nagradama koji njeguju tradiciju muške klape osnovane 80-tih godina prošlog stoljeća. U to vrijeme, klapa je bila izuzetno značajna, jer je sudjelovala u raznovrsnom programu ljetnih događanja u mjestu Lumbardi.

 

Vrlo je važno istaknuti kako je KUD ”Ivo Lozica” iz općine i mjesta Lumbarda kroz svoje dugogodišnje postojanje iznjedrio niz brojnih i značajnih kulturno – glazbenih velikana na Hrvatskoj sceni od klasike, klapskog pjevanja do zabavne glazbe.

Na prošlogodišnjem ”Omiškom festivalu klapa 2023.” mješovita klapa ”Ivo Lozica” je osvojila II. Nagradu žirija i ”Srebrni štit s povjesnim grbom grada Omiša”.  

Sastav klape ”Ivo Lozica” koji će se predstaviti na Marco Polo Fest-u 2024., sada je u mješovitom slogu, a započeli su radom 2019. godine.  Kao i njihovi prethodnici, svojim glasovima i mediteranskim šarmom, obogaćuju kulturne programe u Lumbardi, često se sreću na ulicama grada Korčule kada u ljetnim predvečerjima privlače pažnju brojnih znatiželjnih turista, koji svojim dojmovima sa našeg otoka odlaze bogatiji za neko sasvim orginalno i jedinstveno iskustvo. /F.S./

 

PREDSTAVLJANJE MJEŠOVITE KLAPE KUD-a IVO LOZICA LUMBARDA

Šetala se Jelica i Ive – https://youtu.be/S3ZMviVaj8E?si=35H1I_odEq42D0JT

Projden kroz Pasike – https://youtu.be/F25wvsznJvA?si=kzsNItWAnKytxqQP

Murtilica lipo cvićehttps://youtu.be/9QZAGhVNm4w?si=XCKT2kC-YK2QEb1Q

Exit mobile version