MARCO POLO FEST

NILA MILIČIĆ VUKOSAVIĆ I SEBASTIJAN VUKOSAVIĆ VODITELJI SU XXVIII. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FEST-A KORČULA 2023.

Nila i Sebastijan bračni su i novinarsko-voditeljski ali i glazbeni par iz Dubrovnika.  Dugi niz godina su poznata lica i zaštitni glasovi Hrvatskog radija Radio Dubrovnik, u kojem je Nila Miličić Vukosavić glavna urednica, a Sebastijan Vukosavić spiker i voditelj. Osim što dijele profesionalno i bračno četvrtstoljetno zajedništvo od 25. godina, u prvom pandemijskom ”lockdownu” Nila i Sebastijan u vlastitoj kućnoj radionici započinju snimati vlastita autorska glazbena djela.

Sebastijan je cijeli svoj život podredio glazbi i Nili. Kantautor je, sklada i piše stihove, a bio je član u nekoliko dubrovačkih vokalno instrumentalnih sastava: ”Amadeus”, ”Ad Libidum” i ”Al Capone band.” Nastupao je u glavnim ulogama u musicalima kazališne produkcije Kazališta ”Marin Držić” u djelima ”Dan od amora” i ”Ivana” a ujedno je bio i član kazališne družine ”Kolarin” iz Dubrovnika.

Nila ”uvijek mila” je svoju karijeru započela kao radijska spikerica i voditeljica brojnih javnih događanja u Dubrovniku i šire. Voditeljica je Marko Polo festivala 9 godina i u svom poslu je izvrsna. Dugogodišnje iskustvo i svestranost Nilu je potaklo, da Sebastijanom stvori nešto posebno i originalno ali na ”izvorni Dubrovački način”. Njihove glazbene izvedbe su iskonske, otvorene i pitke poput izvora ”Omble”.

Na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u, festivalu pisme i vina 2021., predstavili su se publici u duetu pod nazivom ”Sila neba”. Njihov duet je u to nesretno pandemijsko vrijeme stasao poput ”Orlandovog stupa na Stradunu”, produhovljenim stihovima, spontanom izvedbom i skladnim melodijskim linijama iz ”Renesansnog Dubrovnika”. Za vrijeme njihove izvedbe skladbe ”Trebam te” za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Sebastijan Vukosavić, na ”Postranskoj pijaci ispred crkve sv. Roka” pun mjesec je provirio kroz grane starog koštila obasjavajuć kako njihovu izvedbu tako i iskonsku ljubav koju su prenijeli na izvođače i goste festivala.

Za XXVIII. Međunarodni Marko Polo Fest i svoju četvrtstoljetnu bračnu karijeru Nila i Seba ”Sila neba” nam pripremaju veliko iznenađenje ali i Marko Polo Fest u njihovu četvrtstoljetnu ljubavnu čast. Za sada neka to ostane mala i velika umjetnička tajna. /F.O./

 

Predstavljanje ”Sila neba” Neba – Nila & Sebastijan

TREBAM TE – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/NL_1kywcwFY

NI U TVOME SRCU – obrada by “Sila Neba”

https://youtu.be/WHipKOyKldg

SAD JE KASNO – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/2Ycuu4cLwX0

NA STRADUNU – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/y-igGm8FrLE

Exit mobile version