MARCO POLO FEST

PETAR ŠEGEDIN NA XXVI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2021.

Petar Šegedin je rođen 2005. godine. Izuzetan je glazbeni talenat, koji i matematičke zadatke riješava pjesmom. Završio je osnovnu školu Ante Curać ”Pinjac” i osnovnu glazbene školu ”Petra Kanavelića” smjer klavir,  kod profesorice Dine Nobilo i solfeggio kod profesorice Tihane Penjak i profesora Gorana Miloševića u gradu Korčuli. Sa sedam godina u duetu s Zoricom Andijašević osvaja II. Nagradu publike na Marko Polo Festu 2013.

2014. godini osvaja II. Nagradu žirija kao solista skladbom ”Za ljubav rođeni”. Iste godine na festivalu ”Slavuj Karmelenga” u Gradu Trogiru, osvaja posebnu nagradu žirija kao najmlađi izvođač i debitant festivala koju mu je posebno uručio gospodin Duje Coce, brat našeg slavnog tenora Vinka Coce. Na XX. Marko Polo Festu 2015. godine u duetu sa ocem i skladateljem Ivanom Šegedinom za skladbu ”Idem ti ja” osvaja II. Nagradu i srca publike. Nastup na serijalu ”Lijepom našom” u izvedbi skladbe ”Korčula je biser mora” obilježio je dugim aplauzom.

2016. Za skladbu  ”Turbo mašina” osvaja III. Nagradu publike.  Na XXII. Marko Polo Fest-u 2017. godine zajedno s čuvenom korčulanskom klapom ”Ošjak”, laureatima i višegodišnjim pobjednicima ”Omiškog festivala” za skladbu ”More moje ti mi dušu griješ” osvaja II. Nagradu publike. 2018. godine za skladbu ”Živi sine u životu”  u duetu s ocem osvajaju III. Nagradu publike. 2019. godine za skladbu ”Bit ću Moreškant” pamtimo njegovu izjavu: ”Meni nagrade ne trebaju. Volim pjesmu, druženje i publiku. To je sve.” S ovim riječima i ako ne bati ”Morešku” Petar je zaista postao Moreškant., jer svoju ljubav pjesmom redovito poklanja svom voljenom gradu Korčuli.

Na XXV. Marko Polo Festu izvodi skladbu ”Tebe dišem” koju u svom studiju aranžira s kolegom Antom Vitaićem na teksta Željke Galić dobiva Nagradu Umjetničkog direktora festivala. Na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu izvesti će skladbu ”Ne budi me” za koju tekst i glazbu potpisuje Ivan Šegedin a aranžman Petar Šegedin i Ante Vitaić. /F.O./

Predstavljanje Petra Šegedina:

Petar Šegedin i Zorica Andrijašević ”Moje sunce”  – https://youtu.be/LAE-4JSV2zE

Petar Šegedin – Za ljubav rođeni” – https://youtu.be/881ZiAS4NxI

Petar Šegedin i Antonio Dragojević – ”Cesarica” in live – https://youtu.be/DWf60469Yxo

Petar i Ivan Šegedin – ”Idem ti ja” – https://youtu.be/YmWhdaqARWI

Petar Šegedin – ”More moje ti mi dušu griješ” – https://youtu.be/Mei3rCRDEcs

Petar Šegedin – ”Tebe dišem” – https://youtu.be/ff7Mmslc3BQ

Exit mobile version