MARCO POLO FEST

PETAR ŠEGEDIN NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Petar Šegedin je rođen 2005. godine. Izuzetan je glazbeni talenat, koji i matematičke zadatke riješava pjesmom. Završio je osnovnu školu Ante Curać ”Pinjac” i osnovnu glazbene školu ”Petra Kanavelića” smjer klavir,  kod profesorice Dine Nobilo i solfeggio kod profesorice Tihane Penjak i profesora Gorana Miloševića u gradu Korčuli. Kao sedmogodišnji dječak u duetu sa Zoricom Andijašević osvaja II. Nagradu publike na Marko Polo Festu 2013.

           

Kao solista skladbom ”Za ljubav rođeni” 2014. godini osvaja II. Nagradu žirija. Iste godine na festivalu ”Slavuj Karmelenga” u Gradu Trogiru, osvaja posebnu nagradu žirija kao najmlađi izvođač i debitant festivala koju mu je posebno uručio gospodin Duje Coce, brat našeg slavnog tenora Vinka Coce. Na XX. Marko Polo Festu 2015. godine u duetu sa ocem i skladateljem Ivanom Šegedinom za skladbu ”Idem ti ja” osvaja II. Nagradu publike. Nastup na serijalu ”Lijepom našom” u izvedbi skladbe ”Korčula je biser mora” obilježio je dugim aplauzom.

Za skladbu  ”Turbo mašina” 2016., godine osvaja III. Nagradu publike.  Na XXII. Marko Polo Fest-u 2017. godine zajedno s čuvenom korčulanskom klapom ”Ošjak”, laureatima i višegodišnjim pobjednicima ”Omiškog festivala” za skladbu ”More moje ti mi dušu griješ” osvaja II. Nagradu publike. 2018. godine za skladbu ”Živi sine u životu”  u duetu s ocem osvajaju III. Nagradu publike. 2019. godine za skladbu ”Bit ću Moreškant” pamtimo njegovu izjavu: ”Meni nagrade ne trebaju. Volim pjesmu, druženje i publiku. To je sve.” S ovim riječima i ako ne bati ”Morešku” Petar je zaista postao Moreškant, jer svoju ljubav pjesmom redovito poklanja svom voljenom gradu Korčuli i ”svim generacijama korčulanskih moreškanata”, kako ih je autor skladbe čuveni hitmaker Neno Vilović poredao u pjesmi.

Na XXV. Marko Polo Festu izvodi skladbu ”Tebe dišem” koju u vlastitom studiju aranžira s kolegom Antom Vitaićem na teksta Željke Galić i dobiva Nagradu Umjetničkog direktora festivala a na XXVI. izvodi skladbu ”Ne budi me”. U međuvremenu Petar Šegedin nastupa u dvije mješovite klape: Klapa ”Ivo Lozica” iz Lumbarde i klapa ”Sfida” iz Korčule. S klapom ”Sfida” na ”I. Smotri mladih klapa Omiš 2022.” koja je održana u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja osvajaju I. Zlatnog Grdelina” u kategoriji B do 18. godina. Na XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. Petar Šegedin se je predstavio s prvom kantautorskom skladbom ”Nema smisla živit a ne volit”. Prošlogodišnju i ovogodišnju ”II. Smotru mladih klapa Omiš 2023”, pamtiti će zauvijek jer je upravo na svoj rođendan s klapom ”Sfida” osvojio i ”2. Omiškog Zlatnog Grdelina”. Mješovitom klapom ”Sfida” uskoro nastupa i na ”Velikom Omišu” u večeri novih skladbi.

Na ovogodišnjem XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2023. godine Petar Šegedin će se predstaviti vlastitom novom kantautorskom skladbom ”Moj život, moje sve” za koju potpisuje glazbu, tekst i aranžman. /F.O./   

 

Predstavljanje Petra Šegedina linkovi:

Petar Šegedin – ”More moje ti mi dušu griješ” https://youtu.be/keui-GBWxec

Petar Šegedin i Zorica Andrijašević – ”Moje sunce” https://youtu.be/LAE-4JSV2zE

Petar Šegedin – ”Za ljubav rođeni” https://youtu.be/881ZiAS4NxI

Petar i Ivan Šegedin – ”Idem ti ja”  https://youtu.be/YmWhdaqARWI

Petar i Ivan Šegedin – ”Lipo ima Korčula”  https://youtu.be/IyL422EZwK4

Exit mobile version