MARCO POLO FEST

POBJEDNIK 24. MARKO POLO FESTA MILE PERKOV NA MARKO POLO FESTU 2023.

Mile Perkov je rođen 1980. godine u Šibeniku. Sa nepunih šest godina pjeva u malom zboru katedrale svetog Jakova u Šibeniku. Završio je osnovnu glazbenu školu Ivan Lukačić u Šibeniku na tromblonu. Po završetku osnovne škole pohađa Policijsku akademiju u Zagrebu gdje postaje i solist u zboru pitomaca Policijske akademije. Prvi ozbiljan solistički nastup bilježi u hramu Hrvatske kulture, dvorani Vatroslava Lisinskog 30. 05. 1998. godine u izvođenju skladbe ”Oče naš”. Nakon završene akademije Mile radi u aktivnoj službi MUP-a od 1999. do 2017. godine kao inspektor od Dubrovnika do Šibenika. Ima jedna anegdota koju su u šali uputili njegovi prijatelji i poznanici a koje se Mile rado sijeti, dok je paralelno pjevao po gažama i bio u službi MUP-a : ”Po danu oni meni pjevaju a navečer ja njima”. Bio je član klapa: “Logorun” – Tribunj, “Mirakul” – Vrpolje  i ansambla ”Bracera”.

Sa ansamblom ”Bracera” 2011. godine Mile skladbom s istoimenog kantautorskog albuma ”Kada zaspe svića” nastupa na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu gdje osvajaju drugu nagradu publike. Prvim singlom ”Dalmacija plače, Dalmacija piva” nastupa na Opuzenu 2015., kada zapravo kreće u solističku glazbenu avanturu. Godinama je Mile pokušavao uskladiti glazbeni i inspektorski posao u šibenskoj policiji, međutim glazba je prevladala svaku njegovu misao i potekla venama poput pravog dalmatinskog crnjaka. Prateći njegovu glazbenu karijeru, slobodno možemo reći kako ovaj talenat nije napravio grešku što će uskoro i vrijeme pokazati. 2016. godine u izdanju izdavačke kuće ”Dancing bear” izlazi njegov drugi singl ”Kriva je” a 2017. treći singl ”Lipša od sviju”.   

Na prošlogodišnjem 10. CMC festivalu zabavne glazbe u Vodicama predstavio se je po prvi puta skladbom ”Ajmo prijatelji”. Na XXIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u Korčuli Mile izvodi zanimljivu skladbu ”Suze za Dalmaciju” i osvaja Grand Prix festivala. Na XXIV. Marko Polo Festu Mile Perkov je izveo skladbu ”Nema doma” a prošle 2022. godine je obilježio nastupom na CMC Festivalu skladbom ”Svoj na svome” u duetu sa Igorom Cukrovom.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu Korčula 2023. Mile Perkov će se predstaviti novom skladbom ”Nebo” za koju potpisuje glazbu i koautor je stihova uz Petru Dražević a aranžman potpisuje jedan od najproduktivnijih glazbenih autora Ante Toni Lasan.  /F.O./

 

Predstavljanje Mile Perkov:

”Suze za Dalmaciju” – https://youtu.be/lgPgxdKch6Y

”Svoj na svom” – https://youtu.be/u76iAvGabVw

”Kriva je” – https://youtu.be/noetq30n1Ws  

”Dalmacija plače, Dalmacija piva” – https://youtu.be/sXiyn-1Gokw

”Pisme za dušu Mile Perkov u živo” – https://youtu.be/Mg4eVQsGyng

 

Exit mobile version