Početna stranica » PROŠLOGODIŠNJI DOBITNIK GRAND PRIX-A TOMISLAV ŠKARA NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

PROŠLOGODIŠNJI DOBITNIK GRAND PRIX-A TOMISLAV ŠKARA NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Tomislav Škara je rođen 1965. godine u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu, te osnovnu i srednju glazbenu školu. Glazba je od djetinjstva osvojila njegovo srce a aktivnu glazbenu karijeru započinje 1981. godine kada osniva svoju prvu glazbenu grupu. S osobitim razlogom i u ovoj najavi čestitamo Tomislavu 40. godišnjicu života i glazbene karijere u kojoj je nastupao diljem ”Lijepe naše” u Austriji, Njemačkoj i dr. Dvije i pol godine pauze u glazbenoj karijeri je rezultirao Domovinski rat, kada se Tomislav Škara prijavljuje dragovoljno u obranu suvereniteta Republike Hrvatske i ovo vrijeme provodi na ratištu. Nakon povratka, glazbena karijera se nastavlja. Osim glazbenih nastupa ovaj srčani Bilogorac porijeklom iz Zadra osvaja publiku na raznim festivalima poput: ”Bilogoro u srcu te nosim” gdje 2018. godine osvaja nagradu za najslušaniju skladbu ”Mladosti moja”. 2019. godine za skladbu ”Ponosni Bilogorac” osvaja 2. Nagradu publike a skladba je proglašena najslušanijom pjesmom godine. Skladbu ”Ponosni Bilogorac” izvodi i u serijalu ”Lijepom našom” u gradu Bjelovaru 2020. godine. ”Ti plačeš ja ti suze brišem”, skladba je s kojom nastupom na ”Darfestu” gdje osvaja publiku.

 

O Tomislavu možemo pisati u nedogled, jer smo uvjereni da svojom glazbenom dušom i melodijskim srcem spaja vokalno hrvatski sjever i jug. Na prošlogodišnjem XXV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina u gradu Korčuli Tomislav Škara je uz klapu ”Bjelovar” skladbom ”Srce mi Dalmacija” osvojio srca publike i žirija i nesumnjivo Grand Prix festivala.

 

Na ovogodišnjem XXVI. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli izvesti će skladbu ”Pivam ti pismu iz srca” za koju i sam potpisuje  glazbu na tekst Dragice Mihaljević Nikolić a aranžman Miroslav Konopa. /F.O./

 

Predstavljanje Tomislav Škara:

Tomislav Škada – ”Ponosni Bilogorac” – https://youtu.be/LBrBsl_r4G4 Tomislav Škara i klapa ”Bjelovar” – ”Srce mi Dalmacija”  https://youtu.be/Q2ubjiq2jtw SPOT PJESME ”SRCE MI DALMACIJA” – https://youtu.be/4gkvVCuM5og

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE