MARCO POLO FEST

TEA VUČAK ”S KAIĆEM IZ VELE LUKE” NA MARKO POLO FEST KORČULA 2020.

Tea Vučak je rođena 1990. godine u Rijeci. Završila je Gimnaziju u Opatiji a Ekonomski fakultet u Rijeci. Zaposlena je na radnom mjestu administrativne tajnice od 2014. godine. Posloženim kockicama životnih ciljeva ostao je onaj koji je cijelo vrijeme bio prisutan u njenom životu. 2015. godine upisuje profesionalno pjevanje kod Voljena Grbca i Vivien Gallette, profesorice koja je nekada davno bila izvođač na Marko Polo Fest-u, a danas je Tei velika podrška sa Voljenom. Vokalnim usavršavanjem u ”Studiu Maraton” – Rijeka pod mentorstvom Žanil Tataj Žaka (izvođača Marko Polo Fest-a) u školskim godinama 2017. i 2018. sudjeluje u dva mjuzikla ”Maratonovih 10” i ”Maratonovih 11”. Kod Olje Dešića (izvođač Marko Polo Fest-a) pohađa satove kreativnog stvaranja glazbe do konačno stečenog iskustva pjevajući u grupi kao glavni vokal. S grupom ”Point” je u 2019. godini Tea odradila šezdesetak (live) nastupa u živo. 2018. godine nastupa na festivalu ”Grobnička skala” skladbom ”Ne” autora Roberta Funčića i osvaja ”Nagradu medijskih pokrovitelja”. Nastupom na ”MIK – FEST” – Melodije Istre i Kvarnera u duetu s Nikolom Kolačevićem izvodeći skladbu ”Puli Mora” je za Teu bio poseban izazov kao i suradnja s imenima poput: Vjeko Alilović, Robert Grubišić, Senka Laginja i Aleksandar Valenčić koji glazbom oplemenjuju Hrvatsku estradu.

Život je pjesma a pjesma poruka života koju Tea komentira izjavom:

”Od malena sam znala da ću cijeli život raditi na tome kako bi s mudrošću prikupila znanja koja me zanimaju, doznati tajnu života i mudro iskustvo prenositi dugima. Uložila sam mnogo u svoje glazbeno obrazovanje i predajem se glazbi u cijelosti. Moja ljubav prema glazbi je iz dana u dan sve veća upoznavajući glazbenike, prijatelje i suradnike”.

Najavu skladbe koju će izvesti na XXV. Marko Polo Fest-u prepustili smoTei:

”O pjesmi s kojom se prijavljujem, mojoj vezi s otokom Korčulom,  jednom kaiću moj je autorski tekst, zbog čega mi je neizmjerno draga i izvesti ću je s velikim guštom. Drago mi je da ću ovu pjesmu izvesti upravo na Vašem festivalu, na rajskom otoku Korčuli gdje sam godinama s obitelji ljetovala”.

”Na Korčuli su nastale najljepše uspomene iz mog djetinjstva, divna prijateljstva, i jedan kaić koji je jako važan u našoj obitelji, moglo bi se reći da ima status člana obitelji. ”Meštri iz Vela Luke” su ocu napravili kaić, tri puta smo plovili njime od Opatije do Vele Luke i natrag. Vezan je već petnaest godina u lučici “Volosko” pokraj Opatije gdje mnogi mještani kažu da je najljepši kaić na Jadranu a mjesto njegove proizvodnje se izuzetno cijeni i često spominje u našem kraju i u kojoj god lučici se privežemo.

Kada je bila fešta za porinuće kaića u Vela Luci, prvi puta sam uživo čula klapu ”Ošjak”, i poželjela pjevati. Nisam mogla ni sanjati da ću imati priliku zapjevati na vašem festivalu u Korčuli”.

Od srca hvala!” I na kraju što možemo poželiti Tei. Svu sreću u životu! /F.O./

Predstavljanje Tea Vučak:

Tea Vučak s bandom cocktail live: https://youtu.be/o9_tdFOZFg0 

Tea Vučak & Nikola Kolačević ”Puli mora” – https://youtu.be/pdj0Vs9z_Hg 

 

Exit mobile version