Home Gastronomija Brzi ručak: Složenac s piletinom, tjesteninom i povrćem

Brzi ručak: Složenac s piletinom, tjesteninom i povrćem

Objavio Bizz Plus
0 komentar
Super jednostavan, kremast i bogat složenac pripremit ćeš brže nego što možeš zamisliti. Tjesteninu skuhaj al dente, piletinu zapeci sa svih strana, a zatim skuhaj i povrće. Želiš li da jelo izgleda ljepše, piletinu prije pečenja nasjeckaj na manje komadiće, pa je tako ispeci te samo dodaj ostatku sastojaka bez prethodnog sjeckanja. Kako su svi sastojci već unaprijed termički obrađeni, pečenje ovog jela neće ti oduzeti previše vremena već ga je potrebno tek lagano zapeći kako bi se sir rastopio na najslasniji mogući način.

Sastojci: Pileća prsa 1 žlica ulja 2 šalice tjestenine 260 g bundeve 1 šalica graška 1 šalica brokule 1 šalica umaka od rajčice Šaka parmezana Bosiljak Sol, papar
Priprema: Začinjene pileće filete popržiti na malo ulja. Pustiti da se ohlade pa nasjeckati na komadiće. Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi. U drugoj posudi 10 minuta kuhati bundevu narezanu na kockice pa dodati grašak i brokulu. Njih kuhati još minutu, dvije ili dok ne omekšaju. Zagrijati pećnicu na 180°C. U vatrostalnu posudu prebaciti pomiješanu tjesteninu, umak od rajčice, piletinu, povrće i bosiljak. Posipati sirom i peći 15-ak minuta.
Detaljnije  Danski restoran Noma konačno dobiva 3 zvjezdice

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE