U Kučištu je oko podne okončana potraga za nestalim 34-godišnjim Adamom H. iz Praga. Nesretni Čeh pronađen je mrtav nakon što se gumenjakom sinoć sudario s brodicom oko 22.30 sati u Pelješkom kanalu, između mjesta Viganj na Pelješcu i Tri Žala na Korčuli. Od sinoć se tragalo za najmanje jednom osobom, vozačem gumenjaka, češkim državljaninom, piše Dubrovački vjesnik.

Doznaje se da je Čeh bio jedini putnik u gumenjaku. U tijeku su izvidi kako bi se rasvijetlile okolnosti nesreće. U koordiniranu akciju potrage uključeni su Lučka kapetanija, PU dubrovačko – neretvanska pomorska policija i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke.

Na brodici su navodno bili hrvatski državljani koji nisu ozlijeđeni u snažnom sudaru s gumenjakom.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture jučer su potvrdili da u dubrovačkom akvatoriju traje opsežna koordinirana pomorska potraga za jednom osobom koja je nestala u sudaru dvije brodice, kasno sinoć u Pelješkom kanalu, piše Dubrovački vjesnik.

“Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pokrenutoj potražno – spasilačkoj akciji u dubrovačkom akvatoriju slijedom zaprimljene dojave sinoć, 12. srpnja u 22.37 sati o sudaru dvije brodice u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne ispostave te Pomorska policija Dubrovnik, a u koordiniranu potragu uključena su i plovila Hrvatske gorske službe spašavanja i komercijalne spasilačke tvrtke „SeaHelp“,  izvijestili su iz Ministarstva.

“Prema trenutno dostupnim podacima, pomorska nesreća na navedenoj poziciji dogodila se oko 22.30 sati, kada su se sudarile dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, s četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila s drugom dužine 5 metara (gumenjak), pogonjena izvanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin za kojim se ujedno i traga”, rekli su jučer iz Ministarstva pomorstva.

Obje brodice momentalno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik.