MARCO POLO FEST

ANAI JELOVAC NA MARKO POLO FESTU – KORČULA 2024.

Anai Jelovac je dizajnerica interijera u Rijeci, gdje svojim talentom i kreativnošću stvara prekrasne i funkcionalne prostore prilagođavajući svaki prostor individualnim željama svojih klijenata.

Preseljenje iz rodnog Zagreba prije 6 godina omogućilo joj je da spoji sve svoje životne strasti: dizajn, glazbu i obitelj. Njezin put do uspjeha obilježen je ljubavlju prema glazbi koja je prati cijeli život.

Od djetinjstva pokazuje veliku ljubav prema glazbi. Sa 9 godina upisuje Glazbenu školu u Zagrebu gdje počinje svirati klavir, a od 12 godina svira i gitaru. Uz glazbenu školu Anai se bavi i plesom, a postankom članice dječjeg zbora ”Pahuljice” pod ravnanjem gđ. Ivančice Matković Kezele stječe prva iskustva snimanja pjesma u studiju za album ”Junaci crtani” kao i nastupima u emisijama ”Dobro jutro Hrvatska” te na raznim kocertima u Hrvatskoj.

Tijekom studija započinje pisati svoje prve pjesme inspirirane čistom emocijom nad osobnim iskustvima. Uz klavir sklada glazbu za svoje pjesme, stvarajuć svoju životnu priču koju će jednom predstaviti publici. Denisom Curmanom snima svoj prvi single ”Wanted dead or alive” u studiju Senada Galijaševića – Senne M u kojem s prijateljicom iz srednje škole radi obrade poznatih hrvatskih pjesama i bendova s kojima nastupa na raznim događanjima u uključujuć Božićni koncert u kultnoj zagrebačkoj discoteci ”Saloon”. Devedesetih godina susret  filmskim producentom Robertom Zuberom i skladateljem Emilom Gabrićem odvodi je u svijet sevdaha gdje koncertno nastupaju u Zagrebu.

”Nakon desetljeća putovanja u ulozi turističkog vodića, sudbina me vodi u Rijeku, iz koje više nikada nebi otišla. U Rijeci spajam sve svoje ljubavi; dizajn interijera, glazbu i obitelj. Sa poznatim riječkim opernim solistom i glazbenim pedagogom Voljenom Grbcem i njegovom suprugom oprnom divom Vivien Galetta započinjem prve sate solo pjevanja. Uz njih upoznajem divne ljude iz glazbene industrije s kojima stvaram svoju novu pjesmu ”Sve što mi treba” čiji je autor glazbe i teksta skladatelj Ivan Šegedin, a aranžman potpisuje Robert Grubišić. Izrazito se veselim festivalu na Korčuli s kojim zaokružujem cijelu moju životnu priču, koja me je vodila iz Zagreba, kroz sve životne izazove prema ostvarenju svojih snova, poslovnih i glazbenih, te otvara nova vrata ponovno u svjet glazbe. Danas, kroz svoju kreativnost i dizajn donosi radost i ljepotu u živote drugih, dok istovremeno ostaje vjerna svojoj prvoj ljubavi, pjevanju ”.

Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u,  festivalu pisme i vina Korčula 2024. godine Anai Jelovac će se predstaviti skladbom ”Sve što mi treba” za koju glazbu i tekst potpisuje Ivan Šegedin a aranžman Robert Grubišić. /F.O/

Exit mobile version