MARCO POLO FEST

Debi Kristapsa Porzingisa za Wizardse i pobjeda protiv Pacersa

Debi Kristapsa Porzingisa za Wizardse i pobjeda protiv Pacersa
WASHINGTON (AP) – Kristaps Porzingis konačno je debitirao za Washington Wizardse – i nije mu trebalo puno vremena da ostvari veliki utjecaj.

Porzingis je u svojoj prvoj utakmici za Washington postigao 25 ​​poena, a Wizardsi su u nedjelju navečer pobijedili Indiana Pacerse sa 133-123. Porzingis se vratio nakon ozljede kosti desnog koljena i igrao je prvi put otkako su ga Wizardsi kupili od Dallasa prije gotovo mjesec dana.

Bila je to njegova prva utakmica ukupno od 29. siječnja. Počeo je i odigrao značajnu ulogu unatoč samo 21:19.

Sretan sam što sam vani s ograničenjem minuta“, rekao je Porzingis. “Pokušao sam ostati miran, ne raditi previše, igrati na pravi način. Što je najvažnije, pobijedili smo.”

Washington je otišao pravo na 7 uzastopnih 3-ica, a  Porzingis u svom prvom napadnom posjedu, ubacio je koš.  Kasnije u prvom poluvremenu, Porzingis je pružio još jedan vrhunac kada je blokirao Oshaea Brissetta blizu koša, iako je Brissett odmah nakon toga zabio preko Porzingisa.

Kad je Indiana imal loptu sa 3 poena manje kasno u četvrtoj četvrtini, Kuzma je blokirao udarac, a Porzingis je napravio zakucavanje jednom rukom na drugom kraju, dovodeći Wizardse u vodstvo od 124-119.

Svi su bili super što su me prihvatili i tražili na terenu“, rekao je Porzingis. “Bio je to sjajan trenutak za prvu utakmicu biti ovdje u Washingtonu i veselim se još mnogo takvih trenutaka.

Malcolm Brogdon je izveo dva slobodna bacanja za Indianu za , ali je Porzingis ponovno zakucao nakon napadačkog skoka.

Bio sam ugodno iznenađen, iskreno, njegovom kondicijom,” rekao je trener Wizardsa Wes Unseld Jr. “Znam da smo morali imati na umu dionice koje će igrati, ali on je to dobro podnio.”

Exit mobile version