Home Sport Svjetsko prvenstvo za žene: Novi Zeland je pobijedio Bangladeš za prvu pobjedu na turniru

Svjetsko prvenstvo za žene: Novi Zeland je pobijedio Bangladeš za prvu pobjedu na turniru

Objavio Lauro Kostić
0 komentar

Domaćini iz Novog Zelanda ostvarili su prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu za žene pobjedom od devet prolaza nad Bangladešom.

Nakon što su izgubili na otvaranju od West Indiesa, “White Ferns” su bile u opasnosti od daljnje frustracije kada je kiša odgodila početak u Dunedinu.

Međutim, u utakmici smanjenoj na 27 “overa” po strani, debitanti Svjetskog prvenstva iz Bangladeša bili su ograničeni na 140-8.

Novi Zeland je trčao do svoje mete sa 20 overa, uz 79 bez auta Suzie Bates i neporaženih 49 od Amelie Kerr.

Bangladeš u ponedjeljak igra protiv Pakistana, dok se Novi Zeland u četvrtak u Hamiltonu sastaje s drugoplasiranim Indijom iz 2017.

Novi Zeland će se vjerojatno natjecati s Indijom, Južnom Afrikom i Zapadnom Indijom za dva mjesta u polufinalu, a poraz protiv Bangladeša bio bi jako štetan za njihove posljednje četiri nade.

Veći dio dana izgledalo je kao da bi “White Ferns” mogle ostati razočarane na najjužnijem svjetskom međunarodnom igralištu za kriket.

Igra je naposljetku počela u 15:00 po lokalnom vremenu, a Bangladeš, koji je pobjedio Južnu Afriku u prvoj utakmici, napravio je još jedan ohrabrujući početak.

Shamima Sultana i Fargana Hoque dodale su 59 za prvi “wicket” u nešto više od devet overa.

Razdvojili su se kada je Sultanu  držala Lea Tahuhu, utrčavši s granice s noge, iz off-spin-a Frankieja MacKaya.

Iako je Hoque nastavio s 52, Bangladeš je držao pod kontrolom Amy Satterthwaite 3-25.

Bivša kapetanica Bates vodila je potjeru, zaigravši na svom domaćem terenu na međunarodnoj utakmici prvi put u 16-godišnjoj karijeri.

Bates je također postala tek šesta igračica koja je prošla 1.000 trčanja na Svjetskim prvenstvima za žene jer je s Kerrom dijelila neprekinuti stav od 108.

Detaljnije  Američki klizači otišli kući bez srebrnih medalja

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE