Home Tech Bosch ulaže 250 mil. eura u dodatnu proizvodnju čipova

Bosch ulaže 250 mil. eura u dodatnu proizvodnju čipova

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Zbog nestašice čipova na globalnoj razini kompanija Bosch će proširiti svoju tvornicu poluvodiča pločica u Reutlingenu. Do 2025. u novi proizvodni pogon i laboratorije Bosch planira uložiti više od 250 milijuna eura kako bi zadovoljili potražnju za čipovima, prvenstveno u području mobilnosti i interneta stvari.

“Sustavno širimo svoje kapacitete za proizvodnju poluvodiča u Reutlingenu. Ulaganjem ćemo ojačati svoj položaj u odnosu na konkurenciju, ali i pomoći ćemo svojim klijentima u borbi s problemima u opskrbnom lancu kada je riječ o poluvodičima”, rekao je dr. Stefan Hartung, predsjednik Upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

Izgradnjom novog pogona u Reutlingenu stvorit će se dodatnih 3600 četvornih metara ultramodernog prostora za čiste sobe. Dodatni kapaciteti će omogućiti proizvodnju poluvodiče koji se temelje na tehnologiji koja se već primijenjuje u toj tvornici. Proširit će se i postojeće postrojenje za opskrbu električnom energijom i izgradit će se dodatni objekt za sustave za opskrbu kojim će se služiti nova i postojeća proizvodna područja. Proizvodnja čipova za nova proizvodna područja planiran je za 2025. godinu.

U listopadu 2021. Bosch je najavio da će samo u 2022. investirati više od 400 milijuna eura u širenje djelatnosti povezanih s poluvodičima u njemačkim pogonima u Dresdenu i Reutlingenu te u malazijskom Penangu. Oko 50 milijuna eura od tog iznosa namijenjeno je za tvornicu poluvodičkih pločica u Reutlingenu. Osim toga, Bosch također planira uložiti 150 milijuna eura u dodatne prostore za čiste sobe u postojećim objektima u postrojenju u Reutlingenu između 2021. i 2023. godine. Pprostor za čiste sobe u Reutlingenu narast će do kraja 2025. godine s trenutačnih oko 35 tisuća četvornih metara na više od 44 tisuće četvornih metara.

U postrojenju u Reutlingenu trenutačno je zaposleno oko 8000 zaposlenika. Oni rade na razvoju i proizvodnji poluvodiča i elektroničkih upravljačkih jedinica, u administraciji i u odjelu eBike Systems.

Detaljnije  Ovom telefonu svejedno je na koju stranu preklopite ekran

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE