Home Tech Kako upravljati svojim robotskim usisivačem pomoću Google asistenta

Kako upravljati svojim robotskim usisivačem pomoću Google asistenta

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Robotski usisavači izvrsni su za obavljanje prljavog posla umjesto vas (priznajte, nikad niste čistili ispod kauča prije nego što ste ga dobili, zar ne?). I dok se ovi užurbani mali botovi mogu postaviti prema rasporedu u njihovim pratećim aplikacijama za pametne telefone ili poslati na trčanje pritiskom na njihov gumb, povezivanje s Google Homeom daje vam više načina da im naredite da izvršavaju vaše ponude, uključujući samo s tvoj glas.

Većina robotskih usisavača s aplikacijama za pametne telefone radit će s “Google Homeom ” za glasovno upravljanje putem Google Assistant-a, iako neki imaju više mogućnosti od drugih. Svima im se može narediti da se pokrenu i zaustave, nekima se može poslati kući da se pokrenu, a drugima se može narediti čišćenje određene prostorije.

Također možete upotrijebiti svoj glasovni asistent za pronalaženje robotskog usisavača ako je negdje nestao ispod nekog namještaja, pa čak i promijeniti načine rada ako vaš usisavač to podržava (na primjer, prijeđite s niske usisne na maksimalnu snagu sa samo nekoliko riječi).

Nakon što povežete svoj robot usisivač s aplikacijom Google Home, moći ćete njime upravljati pomoću Google asistenta putem bilo kojeg pametnog zvučnika Nest (kao što je Nest Mini) ili pametnog zaslona (kao što je Nest Hub Max). Ako koristite pametni zaslon, također ćete vidjeti ručne kontrole za robota, uključujući pokretanje/pauzu, gumb za zaustavljanje i usidreni gumb, tako da možete upravljati robotom sa zaslona pomoću dodira i glasovnih naredbi. Ove su funkcije dostupne i u aplikaciji Google Home, a kao drugu opciju možete razgovarati s Asistentom u aplikaciji.

POVEZITE SVOJ ROBOT Usisavač NA GOOGLE ASISTENT

Povezivanje vašeg robota usisavača s Google asistentom obavlja se u aplikaciji Google Home na vašem telefonu ili tabletu. Prvo ćete morati imati instaliranu aplikaciju proizvođača robota na vašem telefonu i već postaviti račun. Zatim slijedite ove korake:

Detaljnije  Honor potvrdio da stiže Magic4: Otkrit će ga 28. veljače

Otvorite aplikaciju Google Home
Dodirnite simbol plus na vrhu zaslona
Dodirnite Postavi uređaj
Dodirnite Radi s Googleom
U polju za pretraživanje potražite naziv proizvođača robota (tj. iRobot, Roborock, Ecovac, Eufy)
Unesite podatke o računu vašeg robotskog usisavača kako biste autorizirali povezivanje računa
Pojavit će se zaslon koji prikazuje kompatibilne robotske usisavače. Odaberite svoj robot usisivač.
Odaberite svoj Dom na sljedećem zaslonu i dodirnite Dalje da dodate robota (ako imate samo jedan dom postavljen u aplikaciji, nećete vidjeti ovaj zaslon)
Odaberite sobu u svom domu da stavite robotski usisivač, dodirnite Sljedeće (Sobe pomažu organizirati vaše uređaje kako biste ih lakše pronašli u aplikaciji)
Bit ćete vraćeni na početnu stranicu. Pomaknite se prema dolje da biste pronašli ikonu vašeg robota usisavača.
Dodirnite ikonu, a zatim dodirnite ikonu postavki da promijenite ime robota ako želite (ovo može olakšati davanje glasovnih naredbi)
Sada možete vidjeti usisivač na glavnom zaslonu aplikacije Google Home i njime možete upravljati odatle ili svojim glasom putem pametnog zvučnika ili izravno na pametnom zaslonu.

GLASOVNE NAREDBE GOOGLE ASISTENTA KOJE MOŽETE KORISTITI SA SVOJIM ROBOTSKIM  USISAVAČEM

Uz Google glasovno upravljanje, naredbe su vrlo jednostavne, pogotovo ako u svojoj kući imate samo jedan robotski usisivač. Samo recite: “Hej Google, počni čistiti.” Ne morate čak ni izgovoriti ime svog robota.

Evo nekoliko primjera izraza koje možete koristiti za upravljanje robotskim usisivačem:

Hej Google, počni s usisavanjem/čišćenjem
Hej Google, prestani s usisavanjem/čišćenjem
Hej Google, pauziraj usisavanje/čišćenje
Hej Google, nastavi usisavanje/čišćenje
Hej Google, očisti kuhinju (radi samo na usisivačima sa značajkama pametnog mapiranja)
Hej Google, gdje je moj usisivač? (možda će biti potreban robot za mapiranje)
Hej Google, puni li se moje vakuumsko punjenje?
Hej Google, je li moj usisivač priključen?
Hej Google, reci mom usisivaču da ide u kut
Ako imate više od jednog usisivača, morat ćete koristiti imena kako bi Google znao kojeg robota želite koristiti. Ako samo kažete “Hej Google, počni čistiti”, to će ih sve poslati van da čiste.

Detaljnije  Novo ažuriranje za Xbox

Profesionalni savjet: Ako za svog robota koristite ime osobe, glasovni asistent se može zbuniti i pomisliti da želite nekoga nazvati ili poslati poruku kada izdate naredbu. Ako se to dogodi, promijenite to u aplikaciji Google Home u nešto lakše razumljivo. Smatram da Robot Overlord dobro funkcionira.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE