Home Tech Samsung potvrđuje da su hakeri ukrali podatke, uključujući izvorni kod Galaxy pametnih telefona

Samsung potvrđuje da su hakeri ukrali podatke, uključujući izvorni kod Galaxy pametnih telefona

Objavio Lauro Kostić
0 komentar

Samsung je pretrpio kršenje “cybersecuritya” , otkrila je tvrtka u ponedjeljak. Južnokorejski tehnološki div objasnio je da je kršenje rezultiralo izlaganjem internih podataka tvrtke. Neki od podataka koji su bili izloženi hakerskoj grupi uključivali su izvorni kod za pametne telefone Samsung Galaxy, ali osobni podaci kupaca ili njegovih zaposlenika nisu bili pogođeni. Hakerska grupa Lapsus$ ranije je preuzela odgovornost za proboj. Tvrtka je priopćila da je poduzela mjere kako bi spriječila kršenja u budućnosti.

Prošlog tjedna, hakerska grupa Lapsus$ preuzela je odgovornost za napad na Samsung, a zatim je prenijela snimku softvera tvrtke dobivenog putem interneta. Podaci otkriveni u kršenju navodno uključuju do 190 GB podataka – uključujući algoritme za izvorni kod pokretača pokretača i mobilnu biometrijsku autentifikaciju – koji su učitani kao torrent, prema izvješću Bleeping Computer. Lapsus$ je ranije preuzeo odgovornost za cyber napad na Nvidiju, objavivši arhivu od 20 GB od 1 TB podataka ukradenih od proizvođača GPU-a.

Prije toga, hakerska grupa Lapsus$ navodno je pokušala ucjeniti Nvidiju, prijeteći da će procuriti podatke tvrtke osim ako ne otvori svoje grafičke drajvere i onemogući ograničenja rudarenja kriptovaluta na određenim GPU-ovima. Samsung nije otkrio je li hakerska skupina postavljala bilo kakve zahtjeve, prije nego što je podatke objavio na internetu. Međutim, tvrtka je navela da ugroženi podaci ne uključuju osobne podatke potrošača zaposlenika. “Proveli smo mjere za sprječavanje daljnjih takvih incidenata i nastavit ćemo pružati usluge našim klijentima bez smetnji”, rekla je tvrtka.

Detaljnije  NASA-in novi teleskop počeo s radom, snimio i prvu fotografiju

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE