Home Tech Volkswagen više ne prima narudžbe nekih hibridnih modela

Volkswagen više ne prima narudžbe nekih hibridnih modela

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Narudžbe plug-in hibridnih verzija Volkswagenovih modela Golf, Tiguan, Passat, Arteon i Touareg do daljnjega se neće primati, a isporuke po već zaprimljenim narudžbama možda se neće realizirati ove godine, priopćeno je iz tvrtke.

“Potražnja za našim plug-in hibridima velika je pa imamo puno nerealiziranih narudžbi koje pokušavamo riješiti”, rekao je glasnogovonik VW-a.

“Zbog te velike potražnje i ograničenja u opskrbi poluvodičima ne možemo primati nove narudžbe za modele plug-in hibridnih električnih modela vozila u Njemačkoj”, objasnio je, dodavši da je na odluku utjecala i ruska invazija na Ukrajinu.

Rat u Ukrajini teško je pogodio proizvođače automobila u cijeloj Europi, ističe Reuters. Ukrajina i Rusija mala su tržišta i kompanije više muči nabava, u prvom redu kablova iz Ukrajine i sirovina iz Rusije.

Dodatni je razlog odluke o narudžbama neizvjesno regulatorno okruženje, ističu u VW-u. U Njemačkoj bi u drugoj polovini mjeseca trebala biti pokrenuta rasprava o tome treba li država u sklopu zelene tranzicije i dalje visokim iznosima subvencionirati kupnju takvog tipa automobila.

Plug-in hibridni automobili našli su se pod povećalom nakon što su organizacije za zaštitu okoliša i regulatori upozorili na istraživanja koja pokazuju da više zagađuju okoliš no što se mislilo i da ih pri subvencioniranju ne bi trebalo izjednačavati s električnim automobilima na baterije.

VW je prošle godine prodao 309.500 plug-in hibrida, za 61 posto više nego u 2020.

Odluka o narudžbama nadovezala se na VW-ovu objavu o prekidu proizvodnje u Rusiji i privremenoj obustavi proizvodnje u nekoliko tvornica u matičnoj Njemačkoj.

Glavna VW-ova tvornica u Wolfsburgu bit će van funkcije od 14. do 18. ožujka, objavio je Volkswagen, dodavši da bi tvornica u Zwickauu, u kojoj proizvode električna vozila, također trebala prekinuti proizvodnju do 18. ožujka.

Detaljnije  Nvidijin RTX 3090 Ti navodno će biti lansiran 29. ožujka

Proizvodnja je zaustavljena i u VW-ovim tvornicama u Hannoveru i Dresdenu i u dvije tvornice u Poljskoj, navodi se dalje u priopćenju.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE