MARCO POLO FEST

Desert s jogurtom i bobičastim voćem

Priprema se jednostavno, a nije riječ o tek običnoj kremi od jogurta i bobičastog voća. Ovaj desert puno je više od klasičnog, brzinskog ljetnog deserta. Upustite se u pripremu, pažljivo baratajte sastojcima, a zatim kremu smrznite do savršene konzistencije.

Poslužute je u čašama uz svježe bobičasto voće, a želite li otići korak dalje, pripremite jednostavan umak od šećera i voća.

Vrijeme pripreme:

Priprema: Kupine, maline i jagode stavite u blender pa izmiksajte u glatku smjesu. Protisnite je kroz sito u zdjelu kako biste uklonili sjemenke bobičastog voća. Žumanjak i jogurt umiješajte u voćni pire. Ulijte vino u zdjelicu i stavite u vodenu kupelj pripremljenu u drugoj većoj zdjeli. Pospite želatinu po površini vina i ostavite je pet minuta. Lonac s vodom stavite neka se kuha na laganoj vatri dok se želatina ne rastopi. Ulijte smjesu u voćni pire uz stalno miješanje pjenjačom. Prebacite smjesu u posudu prikladnu za zamrzavanje i stavite je u zamrzivač na dva sata. Izmiksajte vrhnje u šlag. Polako ga umiješajte u smjesu s voćem iz zamrzivača i vratite natrag na još dva sata dok ne postane čvrst.

 

Exit mobile version