Početna stranica » Makarska nova hit destinacija 16. WTA turnira

Makarska nova hit destinacija 16. WTA turnira

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Nakon 15 uspješnih godina u Bolu, došlo je vrijeme za novu destinaciju, poručuju organizatori WTA turnira iz 125 kategorije. Njegovo 16. izdanje održava se od 30. svibnja do 5. lipnja u Makarskoj.

Igra uz veličanstven pogled na more, sjajna atmosfera i odlična organizacija ponovo su najjači aduti poznate sportske manifestacije, na kojoj igraju najbolje rangirane tenisačice iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Hrvatske…, a redovito mu se vraćaju i sve njegove pobjednice.

„Najprije bih se želio zahvaliti Bolu, njegovim stanovnicima i svim partnerima na Braču na iznimnoj suradnji proteklih šest godina koliko sam na čelu ovog turnira. Bili su odlični domaćini, disali smo kao jedan i živjeli za ovu manifestaciju. No, došlo je vrijeme za novu energiju i novo mjesto. Grad Makarska s dugogodišnjom sportskom tradicijom i Valamar Riviera kao vodeća turistička grupacija pravi su partneri za rast i budućnost naše manifestacije. Uvjeren sam da ćemo i ove godine dovesti kremu ženskog tenisa i napraviti pravi sportski spektakl u predsezoni“, ističe Feliks Lukas, direktor WTA turnira koji ove godine ima novo ime – WTA Makarska Open hosted by Valamar.

Steve Simon, čelni čovjek WTA kaže kako je naša zemlja uvijek bila snažna podrška ženskom tenisu i WTA turniru.
„Hrvatska je zemlja s iznimnim uspjehom i poviješću u organizaciji vrhunskih turnira koji datiraju od 1991. Radujemo se što će Makarska Open nastaviti našu WTA priču na predivnoj hrvatskoj obali“, poručuje Simon.
Globalna promocija Makarske

„Na dobrom smo putu da Makarsku pretvorimo u jednu od kvalitetnijih destinacija u Europi. Od prvog dana cilj nam je u naš grad ispod Biokova dovesti globalno prepoznatljive događaje kao što je WTA turnir. Iznimno sam ponosan što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvanredan partner lokalnoj zajednici. WTA turnir u Makarskoj prvi je i vrlo važan korak u ostvarenju naše vizije Makarske kao poželjne turističke i sportske destinacije. Siguran sam kako će nam turnir pomoći da se ucrtamo na kartu destinacija koje turistima nude nova iskustva i zanimljive sadržaje“, kaže Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.
Makarani se uistinu vesele promociji njihovog grada, dolasku vrhunskih tenisačica i uzbudljivim mečevima te se nadaju da će biti jednako dobri domaćini kao i Bol.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji ne kriju zadovoljstvo što se ovaj turnir i dalje organizira na njihovom području.

Detaljnije  Linija Croatia Airlinesa Osijek-Muenchen od svibnja postaje cjelogodišnja

„Riječ je o iznimno važnoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji koja promovira našu županiju, čitavu Dalmaciju i Hrvatsku. Ovaj je turnir prepoznat kao mjesto iznimno pozitivne atmosfere i uvjeren sam da će tako biti i u Makarskoj, još jednoj prekrasnoj dalmatinskoj destinaciji. Splitsko-dalmatinska županija od početka podržava WTA turnir koji u svijet šalje sliku optimizma, a to nam je svima u ovim izazovnim vremenima itekako potrebno“, ističe Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Više na: Turizmoteka

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE