Početna stranica » Znatan rast zagrebačkog turističkog prometa u veljači

Znatan rast zagrebačkog turističkog prometa u veljači

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
U veljači je bilo 137 posto više dolazaka nego u istom mjesecu prošle godine, odnosno gotovo 45,1 tisuća, koji su ostvarili 104,1 tisuću noćenja ili 105 posto više.

Domaćih turista u Zagreb je došlo 31,3 tisuće ili 35 posto više nego u lanjskoj veljači, a njihovih 16,2 tisuće noćenja porast je od 43 posto.

Stranih turista bilo je gotovo 29 tisuća ili čak 277 posto više, a ostvarili su 164 posto više noćenja ili 72,7 tisuća.

Među njima su, kako kažu iz TZGZ-a, najbrojniji bili turisti iz Rusije, koji su i među svim nacijama na drugom mjestu po prometu u Zagrebu, iza prvih domaćih turista. Dolazak Rusa u Zagreb ove zime povezuje se s cijepljenjem protiv korone.

Ruse slijede Talijani, Nijemci te turisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Komentirajući podatke za veljaču, direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld naglašava da raduje uzlazni trend s kojim je Zagreb u prva dva mjeseca ove godine dostigao (ukupno) 90 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju rekordne 2019. godine.

“U realnim brojkama, u siječnju i veljači u Zagreb je bilo 87,9 tisuća dolazaka turista i nešto više od 211,3 tisuće noćenja, što je za 155 odnosno 119 posto više nego u prva dva mjeseca 2021.”, iznosi Bienenfeld.

Ističe i da postupni oporavak turizma vide i u poslovnom ili tzv. MICE segmentu, pri čemu navodi da je TZGZ u 2021. evidentirala ukupno 664 poslovna skupa, što je za 28 posto više skupova nego ih je bilo 2020.

TZGZ je izvijestio i da je na svojim web stranicama objedinio informacije o prihvatu izbjeglica na području grada Zagreba i to na ukrajinskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Informacije oko prihvata izbjeglica u Zagrebu nalaze se na internetskoj stranici www.infozagreb.hr, gdje su sažeto prikazane upute o prihvatu i pružanja pomoći Ukrajincima koji su bili primorani napustiti svoje domove.

Detaljnije  Katarina Line d.o.o. je ponosni sponzor Marko Polo Festivala Korčula 2024.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE