MARCO POLO FEST

DARKO KALOGJERA I ANTE DADIĆ NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2016.

Darko Kalogjera je rođen u Šibenika. Izuzetan je skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent korčulanskih korijena. Diplomirao je na višoj građevinskoj školi u Zagrebu. Sudjeluje na različitim festivalima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a pisao je i producirao glazbu za mnoge izvođače (Alen Slavica, Arsen Dedić, Azzurro, Dražen Žanko, Halid Muslimović, Igor Cukrov, Igor Delač, Ivo Amulić, Kemal Monteno, klapa “Maslina”, Amir Kazić – Leo, Oliver Jakovčev, , Tomislav Bralić,  Vinko Coce, Zoran Jelenković…). Producirao je više objavljenih albuma, uključujući i svoj prvi autorski album “Kolivka od soli” by Darko Kalogjera (Croatia Records, 2009). Osim rada na pop i rock projektima, bavi se i skladanjem pjesama za djecu. Dobitnik je više strukovnih nagrada. Redovni je član HDS-a, te član Glavnog Odbora HGU.

Ante Dadić je gotovo dvadeset godina bio zvijezda, pa i svojevrsna zavičajna institucija u Astoriji, sjeverozapadnom dijelu gradske četvrti Queens u New Yorku, kao gitarista pratećeg sastava Ive Robića, Miše Kovača, Vice Vukova, Vjekoslava Juta, Đanija Maršana, Radojke Šverko ili još uvijek popularnog pjevača Joa Maračića Makija. Počeo je pisati pjesme 1990. godine, kada ga je uhvatila nostalgija za domovinom i za zavičajem, te se vratio u rodno Zablaće pokraj Šibenika. Tada je i upoznao Darka, koji je radio aranžmane i produkciju za sve njegove pjesme. Od tada postaju veliki prijatelji.

Na XXI. Marko Polo Festivalu Darko i Ante će izvesti skladbu: ”Svako griši”,  koja je ujedno kruna njihove 25. godišnje suradnje i prijateljstva za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Darko Kalogjera.  /F.O./ Poveznica: https://youtu.be/vwhJHGB9m1Q

Darko Kalogjera i Ante Dadić 2 - Marko Polo Fest

Exit mobile version