MARCO POLO FEST

IVICA ŠEPERIĆ NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2017.

Ivica Šeperić je rođen 1971. godine. Hrvatski je glazbenik, skladatelj i kantautor a dolazi nam iz Jastrebarskog, grada pjesme i vina. Od ranog djetinjstva, već sa 5 godina pokazuje glazbeni talent nastupajući na raznim priredbama a nešto kasnije djeluje u Gradskom kazalištu pod umjetničkim rukovođenjem profesora Nina Škrabe, gdje nastupa u mjuziklu pod dirigentskom palicom Josipa Cvitanovića. Zajedno sa braćom Mariom i Ljubom Šeperić 1985. godine osniva profesionalni glazbeni sastav “Romantic” koji uspješno na estradi djeluje i danas. I što može biti originalnije na svijetu od notno glazbene i životne usklađenosti braće Šeperić. Kao član grupe “Romantic”, Ivica Šeperić diskografski je na glazbenoj sceni prisutan od 1994. godine albumom “Miris vremena” na kojem su skladbe potpisali Nenad Ninčević, Zlatan Stipišić Giboni te Zlatko Arslanagić, dok aranžman potpisuje Nikša Bratoš. Nakon albuma ”Miris vremena” Ivica niže uspjehe i nastupe na izboru za pjesmu ”Eurovizije”, ”Dora” 1994. i 1995.

Ivica Šeperić surađivao je gotovo sa svim eminentnim glazbenim imenima estrade kao što su: Tomislav Ivčić, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Vlado Kalember, Severina , Marina Tomašević, Matko Jelavić, Dalibor Brun i mnogi drugi. Obzirom, da već niz godina nastupa i surađuje sa Mladenom Grdovićem za kojeg je i skladao pjesmu za ovogodišnje ”Melodije Istre i Kvarnera”, slobodno možemo reći; da je Ivica Šeperić vokalno i tenorski prevazišao sve glazbene norme i samim tim se svrstao u Hrvatsku glazbenu elitu.

Na autorskom području u posljednje vrijeme profilirao se kao skladatelj zabavne i pop glazbe. Član je Hrvatskog društva skladatelja.

Na ovogodišnjem XXII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu u gradu Korčuli, Ivica Šeperić će se predstaviti kao kantautor u superfinalnoj večeri vlastitom autorskom skladbom pod nazivom “Dalmacijo ti uvik si uz nas” za koju aranžman potpisuje profesor Branko Glavan. /F.O./

Exit mobile version