MARCO POLO FEST

LEDENO VINO ILOČKIH PODRUMA 3. PUTA ŠAMPION MARKO POLO FEST-a

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje nastavljaju više tisućljeća staru tradiciju uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Iločki podrumi proizvode vina na 990 ha vinogradarskih položaja, (330 ha vlastitih, te 660 ha iz otkupa) a ukupno godišnje proizvedu oko 4 milijuna litara vina. Osim osnovne djelatnosti, vinogradarstva i vinarstva, razvijaju autentičnu i jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom. U posljednjih nekoliko godina, Iločki podrumi intenzivno razvijaju i mrežu vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske.

Po svojoj strukturi, Iločki podrumi su dioničko društvo, čiji je većinski vlasnik g. Juraj Mihaljević, a po broju zaposlenih (250) spadaju u srednje velika poduzeća. Temeljni kapital je 92,625 milijuna kuna uplaćen u cijelosti, a vrijednost imovine procjenjuje se na 200 milijuna kuna.

Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i konstantno unapređivanje kvalitete kao glavne strateške odrednice u svim segmentima poslovanja Iločkih podruma, učinili su ih nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, Hrvatskog Podunavlja, i ovog dijela Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima te mjesto jedinog hrvatskog podruma ucrtanog na visinskoj karti Europe.

  

 

Iločki podrumi su tradicionalni izlagači vina na međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli gdje su 3. puta ”Šampioni Međunarodnog Marko Polo Fest-a” u gradu Korčuli za vrhunsko slatko vino ”Principovac Traminac – Ledena berba 2007.,  2008. i 2011. godine. Osvojili su i nekoliko prestižnih nagrada i to: ”Zlatni Marko Polo” za vrhunsko vino ”Graševina” i vrhunski ”Traminac” – suho vino. I na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u očekujemo iznenađenja iz Iloka.

 

Iločki podrumi – kontakt:

Dr. Franje Tuđmana 72
32236 Ilok
Tel: 032/ 590 003

Web: www.ilocki-podrumi.hr
info@ilocki-podrumi.hr

Exit mobile version