MARCO POLO FEST

MJEŠOVITA KLAPA ”KOŠTIL” NA XXIX. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

Mješovita klapa ”Koštil” je osnovana 2016. godine.

Njegujuć izvornost, tradiciju i originalan otočki i dalmatinski a’capella pripjev, ova autentična klapa djeluje u sklopu aktivnosti Viteškog udruženja ”Kumpanija” – Pupnat.

U sastavu koji djeluje nepune tri godine ostvarili su izuzetne rezultate nastupima na raznim smotrama i festivalima. Posebno ističemo njihov nastup na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021. godine gdje su u jakoj konkurenciji ostvarili zapažen rezultat. Na Festivalu klapa Dubrovačko – neretvanske županije osvojili su 3. Nagradu stručnog žirija i 3. Nagradu publike.

Ono što klapu ”Koštil” posebno obilježava je međusobno prijateljstvo a ono što je čini tradicionalnom je velika ljubav prema klapskoj pjesmi.

Obzirom da je na 27. Marko Polo Festu klapa ”Koštil” ostavila izvrstan i upečatljiv dojam interpretacijskim, aranžmanskim i nadasve vokalnim izvedbama, posebno nam je zadovoljstvo najaviti ovu našu briljantnu otočku klapu.

 

Osobita zanimljivost, posebnost i umjeće klape ”Koštil” nije samo u kvalitetnoj izvedbi već i u mješovitosti njenih članica i članova koji dolaze iz skoro svih naselja otoka Korčule; Pupnata, Korčule, Blata i Lumbarde a koji u svoj simpatičnosti čine veliko bogatstvo dijalektalnog  melodioznog prizvuka. Voditelj klape je Ivo Batistić. /F.O./

Predstavljanje Mješovite klape ”KOŠTIL”.

”Izliči me” – https://youtu.be/4d0Zxb3T0Qg?si=OyYk-d_pBrnFW1Jo

”Molaj mene” – https://youtu.be/fUAu7EOWGTc?si=9jVhMvh8LATRR9Ym

”Do posljednjeg daha” – https://youtu.be/sGcF1f4bxMc?si=yVsB6ePABYWSEeCM

”Jubavi moja” – https://youtu.be/q9RoMPb-wSg?si=WnBkdjCcUhtFI8b_

Exit mobile version