MARCO POLO FEST

ANTE TONI JANKOVIĆ EX DIVLJE JAGODE I ELI ŽUVELA NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2017.

Ante Toni Janković je rođen u Bihaću 1953. godine. Glazbom osvojen dječak zadivljen glazbenim svjetom pokušava ostvariti svoj cilj. Put do pozornice nije bio lak. Čuda se događaju, tako je i Toniju svanulo onog dana kad je otpjevao skladbu ”Hose of the rising sun” (Kuća izlazećeg sunca) u grupi ”Zenit”. Toni je do tada bio malo poznat široj javnosti. Ali kad jednom u glazbi krene, povratka više nema. Mjenjajući imena grupe, dogodile su se ubrzo ”Divlje jagode” u kojima Ante Toni Janković kao tekstopisac i pjevač grupe vlastitim tekstovima i glazbenim hitovima: ”Krivo je more”, ”Mojoj ljubavi”, ”Jedina moja tebi pjevam ja”, ”Ne želiš kraj” i dr., uz Zeleta koji piše glazbu i producenta Vladimira Delača  osvaja svjet oko sebe.

Nije se sasvim slučajno dogodio ni duet korčulanina Eli Žuvele sa Tonijem. Glazbeni ciklus i glazbeni trendovi se mogu mjenjati ali navike glazbenika nikada. Svi glazbenici su na planeti poseban svjet. Jutarnja kava, ručak, studio a zatim noć za stvaralaštvo. Dakle cijeli život glazbenika se vrti u krug. Tako je i Eli izvrstan gitarista i glazbeno nadaren mladić nešto mlađi ”roker” iz Vela Luke prije dva desetljeća krenuo do Splita a onda i do Zagreba kako bi svjetu putem pjesme otvorio dušu, onu kantautorsku. Eli je vrlo brzo ušao u glazbeno začaran krug i surađuje s mnogim poznatim glazbenicima na Hrvatskoj estradi. Duet s Oliverom Dragojevićem ”Tija san je jubit” postaje vrlo brzo mega hit.

Na ovogodišnjem XXII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pjesme i vina Korčula 2017., Ante Toni Janković i Eli Žuvela izvesti će skladbu ”Umoran sam zadnji put” za koju tekst i glazbu potpisuje Ante Toni Janković a aranžman Eli Žuvela.

Ante Toni Janković – live: ”Jedina moja” https://youtu.be/VbzgVDrB7G0

”Krivo je more” : https://youtu.be/FKCS0VhmyJA

”Ne želiš kraj” – live: https://youtu.be/sb0EFXEl1MU

Eli Žuvela duet s Oliverom: ”Tija san je jubit”  https://youtu.be/TIYiwN3UwZI

Exit mobile version