Početna stranica » KUTJEVO d.d. USKORO SLAVI 800. GODIŠNJICU POSTOJANJA I TRADICIJE

KUTJEVO d.d. USKORO SLAVI 800. GODIŠNJICU POSTOJANJA I TRADICIJE

Objavio Ivo
0 komentar

Najstarija hrvatska vinarija Kutjevo d.d. svoju tradiciju broji gotovo u osam dinamičnih stoljeća i oduševljava etiketama vrhunskih vina, koja utjelovljuju čudesan terroir Valis Auree – Zlatne požeške kotline. Prepoznata diljem svijeta po jedinstvenim kapima kristalno-zlatne graševine, vinarija Kutjevo nudi puno više – kompleksan portfelj etiketa u kojima se najbolje uživa uz slavonske delicije i osebujnu povijest koja izvire iz svakog kamena osam stotina godina starog podruma i tradicije.

Kutjevo d.d. je prehrambena kompanija koja zauzima mjesto tržišnog lidera u segmentu proizvođača vrhunskih vina i prehrambenih proizvoda, te mjesto regionalnog lidera na tržištu pekarskih proizvoda.
Svakodnevno zadovoljavanje potreba ljudi za kvalitetnom i zdravstveno ispravnom prehranom poticaj je za novu ponudu Kutjeva d.d. njihovih inovativnih proizvoda i rješenja vrhunske kvalitete prilagođene promjenama u okolini.
Usmjerenost na prave vrijednosti, povjerenje, inovativnost, razumjevanje i predviđanje potreba klijenata i potrošača temelji su za daljnji razvoj tvrtke.

Vinarija Kutjevo d.d., je osvojila tri brončane medalje i preporuku na prestižnom International Wine Challenge-u, održanom u Londonu.
IWC je priznat u svijetu kao jedno od najutjecajnijih vinskih natjecanja na kojem se vina ocjenjuju po principu blind tastinga (na slijepo) te se svako vino prosuđuje prema vjernosti stilu, regiji i godištu. Svako nagrađivano vino degustira najmanje dvanaest različitih stručnjaka prije nego što se potvrdi konačni rezultat. Strogost IWC kriterija najbolje pokazuje broj bodova koji je potreban za osvajanje pojedinih medalja. Tako je za preporuku (commended) potrebno 80 do 84, broncu 85 do 89 bodova, srebro 90 do 94, a zlato od 95 do 100 bodova.
Broncom su nagrađene Vrhunska graševina 2017.Graševina Turković 2016. i Maximo Oro 2016., dok je preporuku dobila Graševina de Gotho 2017.

Detaljnije  Ivica Šeperić promocija pjesme " Dalmacijo ti uvik si uz nas" na DMC TV-u

Vinarija Kutjevo i vinarija Brič  sudjeluju na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića ProWien u Dusseldorfu na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji te vodeći svjetski proizvođači i distributeri. Ovaj sajam je najveći događaj u industriji vina i pića u Njemačkoj, te jedan od najvažnijih u Europi. ProWien okuplja preko 6,000 izlagača iz više od 60 zemalja. Na sajmu se predstavljaju najnoviji trendovi i inovacije u industriji vina i alkoholnih pića.

Graševine vinarije Kutjevo d.d. svake godine dokazuju svoju besprijekornu kvalitetu osvajajući medalje na brojnim svjetskim i domaćim vinskim natjecanjima. Posebno priznanje kvaliteti vina vinariji Kutjevo je brončana medalja za Maximo Oro. Maximo Oro je kupaža graševine i chardonnaya koja je prije par godina izišla na tržište, a može se pronaći isključivo u HoReCa kanalu. Dodatnu vrijednost ovim medaljama daje činjenica da se poglavito radi o mladim vinima koje će tek u nadolazećim godinama pokazati svoj pravi potencijal.

Na međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina u gradu Korčuli Graševina de Gotho (kasna berba) je 3. puta nagrađivana sa ”Srebrnom medaljom” a proizvedena je iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac. Upravo ”Kutjevačka Graševina” kasnije berbe i branog grožđa otkriva posebnost ove vinske sorte ali i tradicije u preradi Kutjeva d.d., po čemu je izuzetno poznato vino. Graševina de Gotho je moćnog okusa i kompleksno nakon višemjesečnog čuvanja u barrique bačvama. Profinjenost, posebnost i plemenitost okusa u kojem se mirisi Kutjevačkog vinogorja stapaju s okusom u zlatnoj kapljici Kutjeva d.d. Graševinu de Gotho je najbolje konzumirati ohlađenu na 8-10°C uz: bijelu ribu, hladna predjela i razna pečenja.

Kutjevo d.d. je završio sadnjom novih 60 ha nasada vinove loze, s čime završavaju odobreni projekt restrukturiranja i konverzije vinograda iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina, tzv. ”Vinske omotnice”. Unazad nekoliko godina ukupno su obnovili 120 ha nasada vinove loze, čija je obnova bila predviđena za plansko razdoblje od 2014. do 2018. godine. Efekt programa je od velikog značaja za Kutjevo d.d., istim su obnovili tj. iskrčili te ponovno podigli nasade koji su bili stariji od 20 i više godina, a svi se nalaze na najboljim vinogradarskim položajima u Hrvatskoj, i to: Vinkomiru, Hrnjevcu i Vetovu. Kutjevo d.d. uskoro obilježava i 800 godina tradicije. 

Više o Kutjevu d.d. možete saznati sa njihove web stranice.

Link: https://www.kutjevo.com   /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE