MARCO POLO FEST

Tvornica keksa Lasta iz Čapljine ponovno pokrenula proizvodnju

Tvornica keksa Lasta iz Čapljine ponovno pokrenula proizvodnju
Lasta Čapljina je privatizirana početkom 2000. godine i prodana Zvečevu iz Požege. Prestala je s radom početkom 2017. godine, kada su radnici dobili otkaze, a kompanija otišla u stečaj.

Tvrtku je dvije godine kasnije kupio Petar Ćorluka, vlasnik Violete iz Gruda, tvornice higijenskih proizvoda. U hale i pogone Laste iz Čapljine je uložio 10 milijuna eura, s potpuno novim linijama proizvodnje.

Ćorluka ističe kako je imao jako dobru suradnju s lokalnim vlastima u Čapljini oko ponovnog pokretanja proizvodnje. Najavio je proizvode sa starim receptima iz novih pogona u poboljšanim tehnološkim uvjetima. Najprije su se Lastini proizvodi pojavili u trgovačkim centrima u BiH, nakon čega planiraju izvoz.

“Očekujemo dobre rezultate u izvozu, jer je kapacitet ovdje 15.000 tona”, rekao je Ćorluka. Po njegovim riječima, uz police trgovina susjednih zemalja proizvodi iz Laste će završiti i na svjetskim destinacijama budući već vode pregovore s drugim trgovcima.

Najavio je da će se uskoro pojaviti i drugi prepoznatljivi proizvodi iz Lastina asortimana, a najavljuje i nove brendove. Dio pogona ova tvornice pokretat će i električna energija proizvedena iz vlastitih obnovljivih izvora.

Exit mobile version