Početna stranica » VINARIJA ”FRANC ARMAN S TERAN BARRIQUE” – ZANIMLJIVIM NOVITETOM NA TRŽIŠTU

VINARIJA ”FRANC ARMAN S TERAN BARRIQUE” – ZANIMLJIVIM NOVITETOM NA TRŽIŠTU

Objavio Bizz Plus
0 komentar

VINARIJA FRANC ARMAN SA NOVITETOM NA TRŽIŠTU

Imamo novitet – Teran Barrique u posebnoj kutiji koja se otključava tek nakon tri mjeseca.

Znate koliko volimo vina i ovaj posao, i upravo to je glavni razlog zbog kojeg uvijek pomičemo granice i težimo inovativnosti, uz poštivanje tradicije i kvalitete od koje ne odstupamo. Tako je nastao naš novi proizvod te projekt naziva “Vrijeme je za tvoje vrijeme”, a riječ je o spoju svijeta tehnologije, vinarstva, tradicije i vinske povijesti. Naravno, centralna točka svega je vino, u ovom slučaju naš novi Teran Barrique kojeg smo – zaključali u kutiju. Kada vam dođe u ruke potrebno je strpljenje, jer kutija se otključava nakon tri mjeseca. Ovu jedinstvenu priču predstavili smo 28. travnja 2022. u Zagrebu na velikom i vrlo supješnom eventu, na vrhu centra grada, u Rooftop Lateral Baru.

No o čemu je zapravo riječ? Vina, a osobito crna u koje spada i teran, s vremenom postaju sve bolja. No mnogi ga u neznanju prerano otvaraju, čime ovo vino gubi na kvaliteti. Odlučili smo stoga uz pomoć i znanje Studija Trumpić/Prenc iz Rovinja dizajnirati premium kutiju koja naglašava važnost vremena, zahtijevajući od vinoljubaca strpljenje. Teranu je, naime, potrebno tri mjeseca da dozrije. Pa kada kažemo posebno dizajnirana kutija za naš Teran Barrique, to zapravo znači da je kutija zaključana lokotom, a sa stražnje strane nalazi se QR kod aplikacije koja će otkriti pravo vrijeme za degustaciju. Tijekom tri mjeseca aplikacija korisniku u određenim vremenskim intervalima šalje zanimljive i edukativne poruke o enologiji. Kao što je vrhunskom vinu potrebno vrijeme za sazrijevanje, tako i vlasnik kutije s vremenom kroz učenje, zahvaljujući aplikaciji, također na neki način “sazrijeva” do ključnog trenutka. Tada aplikacija šalje šifru kojom se kutija otključava, što znači da su i vino i vlasnik spremni. Glavna poruka je da je vrijeme je ključ, pa kad se kutija otvori nakon 90 dana, na boci se nalazi poruka “Vrijeme je za tvoje vrijeme”. I tako strpljenje biva nagrađeno vrhunskim izdanjem našeg Teran Barriquea koji je dovoljno sazrio za potpuni užitak, a vlasnik kutije prethodno je prošao kroz zanimljiv period koji je gotovo poput lova na zaključano blago.

Detaljnije  IZVRSNA ZADRANKA TINA LENKIĆ NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2019.

Za otvaranje kutije potrebna je šifra koja se dobije na aplikaciji Teran Barrique. Riječ je o besplatnoj aplikaciji dostupnoj preko QR koda na kutiji. Kroz 28 poruka i sedam poglavlja koja prethode otključavanju kutije moći ćete saznati zanimljivosti iz svijeta enologije, povijesti obitelji Arman, najstarijoj vinskoj boci, proizvodnji vina te karakteristikama Teran Barriquea. Inače, na pet metara ispod zemlje zrelija te karakterom kompleksnija vina nastaju u drvenim vinskim i barrique bačvicama. Tako je nastao i ovaj jedinstveni Teran Barrique vinarije Franc Arman čiji terroir i okuse i mirise tla uz opipljivu srž života vinove loze možete doživjeti u svakoj njegovoj čaši.

 

Pa pozivamo vas da i vi što prije krenete na svoj tromjesečni lov na blago!

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE