Početna stranica » MOST ”CETINA” SPOJEN 9. OŽUJKA 2023.

MOST ”CETINA” SPOJEN 9. OŽUJKA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

U četvrtak  9. ožujka 2023. godine je spojen most ”Cetina” dug 224,45 metra. U infrastrukturnom a prometnom smislu je izuzetno važan segment u sklopu projekta zaobilaznice ne samo Omiša već i gradova Splita i Solina sve do Trogira. Vrijednost radova je 23,16 milijuna eura (bez PDV-a). Očekuje se već ove jeseni prometovanje preko Cetine.

Čelična konstrukcija čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta zapravo skrivaju njegovu pravu duljinu. Pogled s mosta je zaista fascinantan u smislu pogleda na kanjon rijeke Cetine. Radove na mostu je izvela tvrtka Strabag a projektant je Veljko Prpić iz Inženjerskog projektnog zavoda. Na svečanom spajanju mosta ”Cetina” Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je:

          

Most ”Cetina” je dobra stvar za Omiš, Dalmaciju i Splitsko – dalmatinsku županiju. Za mjesec dana biti će završen južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu. Ovo su veliki infrastrukturni zahvati. Mislim da smo napravili velike iskorake i samim tim što smo Baranju integrirali u hrvatske autoceste. Rade se infrastrukturni projekti diljem Hrvatske a ovaj dio je ključan za rasterećenje prometa tijekom ljeta.” /F.O./

Detaljnije  PETAR ŠEGEDIN NA XXVI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE