Početna stranica » STONSKA OBILAZNICA OD SUTRA U PROMETU

STONSKA OBILAZNICA OD SUTRA U PROMETU

Objavio Ivo
0 komentar

U srijedu 19. travnja je poseban dan za Ston, Pelješac, Dubrovačko – neretvansku županiju i cijelu Republiku Hrvatsku. Sutra se svečano otvara ”stonska obilaznica” u 14:00 sati, što su potvrdile Hrvatske ceste. Stonska obilaznica je posljednja faza projekta “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom” u sklopu koje je u srpnju prošle godine otvoren Pelješki most.

 

 

Državnu cestu Zaradeže – Prapratno – Doli gradila je grčka kompanija “Avax” a duga je 18,1 kilometar. Nedovršeni dio tog pravca cca 8 kilometara od čvora Prapratno do čvora Zaton Doli, svečano se pušta sutra u promet.

Na ovom pravcu dionice su izgrađeni tuneli ”Polakovica” u dužini od 1265 metara i ”Supava” dužine 1320 metara. Most “Ston”, koji spaja tunele, dug je 485 metara a visok 60 metara. Stonski zaljev kako predviđaju meteorolozi će sutra biti okupan suncem. /F.O./

Izrada vizualizacije: Jolos d.o.o., Split

Link: https://youtu.be/Ak4cgnC8fLY

Detaljnije  ROBERT FICKER IZ LJUBLJANE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE