Anđela Tadić je sedamnaestogodišnja pjevačica iz Pristega (okolice Benkovca) koja se pjevanjem bavi od 4. razredu osnovne škole, a hrabrost za pojavu na hrvatskoj glazbenoj sceni skupila je sa 16 godina uz pomoć profesora Voljena Grbca i obitelji. Trenutno pohađa 3. razred opće gimnazije u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu.Najvećom podrškom smatra svoju obitelj, prijatelje, rodbinu i profesora pjevanja.

Do sada je izdala dvije autorske pjesme. Prvim singlom ”Da si barem moje sutra”,  pobjedila je na Darfestu 2020. godine i sa tim trijumfom ostvarila je pravo sudjelovanja na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2021.

Sve to ne bi bilo tako, da Anđela nije vrijedna djevojka sa izrazito visokim vokalnim i glazbenim talentom. Kad cijeloj priči pridodamo autoricu teksta Neviu Korpar i glazbenu vertikalu na hrvatskoj glazbenoj sceni Marka Tomasovića koji je napisao glazbu na aranžman Saše Valenčića, pitamo se bi li Anđelin trijumf i Grand Prix na Darfestu bio ostvaren prvim singlom. Pet mjeseci nakon prvog singla izlazi nova pjesma ”Lažni osmijeh” za koju Anđela potpisuje tekst, a ostali dio tima je zaslužan za glazbu i aranžman. Zanimljiv spot sa izrazito jakim Anđelinim emocijama već ima preglednost na YouTube kanalu od preko 129.000 pregleda. Na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu u gradu Korčuli Anđela će izvesti skladbu ”Da si barem moje sutra”. Želimo i ovim putem Anđeli sve najbolje u glazbenoj karijeri i životu. Fotografije: Marija Tadić. /F.O./

Predstavljanje Anđela Tadić:

Anđela Tadić – Da si barem moje sutra – https://youtu.be/IClL4dezszI

Anđela Tadić – Lažni osmijeh – https://youtu.be/7_U9k7-4h1E