Anđela Zelić rođ. Kolar pod umjetničkim imenom ”Anđela” kao trogodišnja djevojčica pokazuje veliki interes za glazbu izvodeći u crkvi skladbu ”Tiha noć”, nakon čega je primljena u uglednu Akademiju za umjetnost zvuka u Darmstadtu. Ovu nadaleko poznatu instituciju pohađala je 15 godina u kojoj je razvijala glazbeni talent. Sviranje klavira i pjevanje bile su njen užitak a školovanje glasa u Frankfurtu osobiti glazbeni napredak.

Na jednom vjenčanju Anđela je upoznala popularnog hrvatskog pjevača Dražena Zečića. Oduševljen njezinim sjajnim glasovnim mogućnostima, Zečić je Anđeli ponudio
suradnju. Anđela je tada imala 16 godina i išla je u školu. Unatoč svemu i ne sluteći kakav uspjeh slijedi Dražen i Anđela su dogovorili snimanje dueta za skladbu ”Ima li nade za nas”. U ljeto 1998. godine na prestižnom festivalu ”Melodije Hrvatskog Jadrana” Dražen i Anđela osvajaju srca publike a skladba ”Ima li nade za nas” postaje apsolutni hit i najizvođenija skladba godine. Anđeli već tada slijedi nominacije za Porin, mnogobrojni nastupi, intervjui i koncerti Drazena Zečića i Anđele.
Godine 2004. Anđela je nastupala s pjesmom “Nikada ja nisam shvatila” na Hrvatskom
radijskom festivalu. Početkom 2005. godine nastupa sa „Split starsima“ u velikoj
dvorani Liederhalle u Stuttgartu. U jesen 2006. godine Anđela je također u znamenitoj
Liederhalle nastupala na velikom humanitarnom koncertu za KB Mostar.

U ljeto 2007. godine obnavlja suradnju s Draženom Zečićem snimanjem nove hit skladbe “Nema ništa novo” koja je ujedno i nastavak uspješnog dueta. Osvajanjem top lista na hrvatskim radijskim postajama 2008. godine i ova je hit skladba okrunjena  koncertnim spektaklom Dražen i Anđela u prepunoj zagrebačkoj ”Ciboni” 2008. godine.
San o vlastitom albumu Anđela je ostvarila 2014., kada je u izdanju ”Croatia
recordsa” objavljen njen božićni CD „Na dobro vam došao Božić“ s tradicionalnim
adventskim i božićnim pjesmama, koje Anđela izvodi od malih nogu i koje želi promicati
posebno izvan granica Republike Hrvatske, gdje mladi naraštaji nastoje očuvati hrvatski jezik i kulturu. Anđelin album je snimiljen u splitskom studiju Lea Škare, a na njemu su gostovali Maja Blagdan, Alen Nižetić i Dražen Zečić. Izvrsnom interpretacijom i jednostavnošću Anđela je oduševila publiku i kritičare a nakon CD izdanja je dobila i poziv za sudjelovanje na 26. koncertu „Božić u Ciboni“, gdje je uz ”Revijski orkestar HRT-a i Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem Zdravka Šljivca izvela prekrasnu božićnu pjesmu „Sretan ti Božić, narode moj“.

Anđela s obitelji živi u Luksemburgu, gdje pjeva u novo formiranoj klapi
„Luksemburg“ koju čine: Nikola Sunjka i Veljko Beader iz šibenske klape ”Brodarica” te
dubrovački bariton Ivo Mihajlović. U koncertnoj dvorani ”ArcA Bertrange” Anđela
tradicionalno svake godine u adventsko vrijeme održava koncert pod nazivom: „Anđela &
friends“. Osim mnogobrojnih nastupa diljem Europe i Republike Hrvatske Anđela trenutno radi na skladbama za novi samostalni CD album.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. Anđela će se po prvi puta predstaviti skladbom ”Ne zamiri” za koju glazbu i tekst potpisuje Alen Nižetić a aranžman Leo Škaro. /F.O./

 

Predastavljanje Anđela Zelić:

”Ima li nade za nas” – Anđela Zelić – Kolar i Dražen Zečić  – https://youtu.be/2gK9-OnbPbc

”Nema ništa novo” – Anđela Zelić – Kolar i Dražen Zečić – https://youtu.be/j6LWFWWT0L4

”Sretan ti Božić, narode moj” – Anđela Zelić – Kolar – https://youtu.be/cRlGpDnhX3U

”Buduće godine” – Anđela Zelić – Kolar – https://youtu.be/CRQJNQW9HcY

”Božji sin” – Anđela Zelić – Kolar – https://youtu.be/6p6mnQwYvX0

”Svim na zemlji” – Anđela Zelić – Kolar – https://youtu.be/-l9JxklIbf8