Denis Štimac je rođen 1990. godine u Splitu. Od rođenja živi i stvara u gradu Korčuli. Od svoje 13. godine svira gitaru, klavir, bubnjeve, bas i pjeva. Glazbenu edukaciju stječe kao bubnjar u KUD-u ”Moreška” i kao plesač koji (bati) ovaj viteški korčulanski ples, koji njeguje povjesne tradicije Mediterana. Suosnivač je korčulanskog glazbenog sastava ”Afrodita” koji se je 2007. godine po prvi puta predstavio na Međunarodnom Marko Polo Fest-u 2007. godine skladbom  ”Kroz vrijeme” a  2008. godine skladbom ”Trag stvarnosti” za koju su i nagrađeni.

Denis je aktivan glazbenik koji svakodnevno svira akustičnu gitaru i pjeva kao solista, a basista je i vokal u poznatoj glazbenoj grupi ”Sabioncello” već 7 godina. Član je sastava prateće glazbene grupe poznatog splitsko-korčulanskog kantautora Dragana Lukića Šegedina ”Lukyja”. Vrlo je važno istaknuti, da je Denis i studijski glazbenik koji se bavi usnimavanjem akustične, solo gitare i basa u mnoge glazbene projekte. Glazbeno je nadaren i isklesan poput korčulanskog kamena i nadahnut do te mjere, da postaje glazbeni autoritet na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Prošle godine je započeo snimanje prvog singla sa kolegom Mateom Kunjašićem, bubnjarom  iz njihove grupe ”Sabioncello” sa kojim svira već 10. godina.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. godine Denis Štimac će se predstaviti skladbom ”Moja zvizda” za koju potpisuje glazbu i aranžman a koautor je teksta sa kolegom Mateom Kunjašićem./F.O./