Dina Leško je rođena 1998. godine i dolazi iz grada Krapine. Od ranog djetinjstva glazba je osvaja nastupima na raznim festivalima. Zbog ljubavi prema latino – američkim plesovima i glumi u srednjoj školi upisuje učilište u Zagrebačkom kazalištu mladih, gdje pohađa dramski studio. Nakon završene gimnazije u Krapini Dina upisuje studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Nastupajuć na mnogim festivalima najviše pamti one na kojim je nagrađivana: ”Oronota” gdje osvoja prvu nagradu, ”Prvi glas Zagorja” i festival ”Kajkavskih popevki” u njenoj rodnoj Krapini. Nastupom u RTL-ovom showu ”Zvijezde” Dina je započela svoju ozbiljnu glazbenu karijeru. Nakon završenog showa izbacila je na tržište dva singla; “Sve je iluzija” i “Da je ljeto duže trajalo” te stekla svoje obožavatelje u milijunskom broju. Spot za pjesmu “Da je ljeto duže trajalo” broji više od milijun pregleda što je veliki uspjeh na našoj glazbenoj sceni. Na ovogodišnjem Music Awards Ceremony-u (MAC2020.) u Beogradu Dina je sa svojom pjesmom plasirana u ”Top 5” u konkurenciji od 24 izvođača i nominirana za najboljeg mladog izvođača cijele regije. Publici je poznata i kao nova članica zagrebačkog ansambla cabareta ”Kontese”.

Suradnjom Međunarodnog Marko Polo Fest-a i ”Darfesta” kao osvajač Grand Prixa stječe pravo nastupa na ovogodišnjem 25. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli, gdje će se predstaviti publici pobjedničkom skladbom s Darfesta, “Sve je iluzija” za koju glazbu potpisuje Marko Tomasović, tekst Nevia Korpar a aranžman Aleksandar Valenčić. Dinin glazbeni kontinuitet je očigledan kao i napredak njene glazbene karijere u kojoj svaki doticaj s publikom njoj predstavlja zadovoljstvo i ispunjenje onih prvih dječjih želja i snova. Preslušavajući njene pjesme ne štedite lajkove jer u ovo vrijeme svakome potpora dobro dođe. /F.O./

Predstavljanje Dine Leško:

Dina Leško – ”Da je ljeto duže trajalo” – https://youtu.be/MKXc2X8XNWA

Dina Leško – ”Sve je iluzija” – https://youtu.be/3adzsWN0_fc