Dora Smolić je rođena 1999. godine u Zadru.  Studentica je Pravnog fakulteta u Rijeci. Glazba je oduvijek bila prisutna u njenom životu. Još kao dijete je pjevala u crkvenom zboru i kao solistica.  Sa 11 godina prvi put nastupa na mjesnom festivalu.

”Pjevala sam u svojoj sobi. Radovala se i veselila životu. Pjesmom sam ponekad pobjeđivala i one tužne trenutke koji se svakoj živućoj osobi nađu na životnom putu. Nastupe na ponekim školskim priredbama sam ostavila zavičaju. ”

Zadnju godinu srednje škole Dora postaje članom srednjoškolskog benda koji se kasnije zbog odlaska na fakultet raspao. 2018. godina je na određen način ostavila upečatljiv trag na ovoj mladoj i perspektivnoj zadarskoj glazbenici  koja se preko interneta prijavljuje na natjecanje, koje je pokrenuo RTL Play u suradnji sa MPA Akademijom u Zagrebu te joj je pružena mogućnost snimanja covera pjesme u studiju. Dora je znala što odabrati i otpjevati, skladbu ”At Last” u izvođenju Ette James koja je rođena 1933. godine u Los Angelesu u Kaliforniji, gdje je i preminula 2012. godine.

Dora je svojom izvedbom oživjela živuću legendu i s velikim oduševljenjem najavljujemo njen debitantski nastup na ovogodišnjem 25. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2020. gdje će se publici predstaviti skladbom ”List na vitru” za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Martin Žunec. Dora za svoj glazbenoafirmativni početak glazbene karijere izjavljuje: ”Pjevanje mi predstavlja nešto što radim sa velikom ljubavlju i radujem se budućnosti i novim suradnjama”. /F.O./

 

PREDSTAVLJANJE DORE SMOLIĆ

Dora Smolić – At Last – (Etta James) – https://youtu.be/CKK7P0zTjnA