MARCO POLO FEST

BANE JOVANOVIĆ NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Bane Jovanović je profesor matematike iz Niša.  Glazbom se bavi već 25 godina iz ljubavi kao autor i izvođač, jednostavno rečeno ”živi za glazbu još od gimnazijskih dana”. Mnogobrojni nastupi i nagrade u Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i regiji su rezultat njegovog glazbenog djelovanja kao i njegov otvoren komunikativan glazbeni karakter. Bane ne traži priliku već je gradi svojim djelima dostojanstveno i samozatajno. Surađuje s mnogim kompozitorima i aranžerima iz Republike Srbije i Republike Crne Gore među kojima su: Bratislav Stamenković, Duka Martinović, Bata Zlatković, Vojkan Borisavljević, Bane Radulović, Dalibor Marković, Marko Stojković i drugi. 2000. godine ulazi u najuži izbor od 14 mladih pjevača iz regije, koji su se od 200 pristiglih prijava izborili za natjecanje na 40. ”Beogradskom proljeću”, a za predstavnika na festivalu ”Slavjanski bazar” u Ukrajini.

 

Na ”Sunflower” festivalu u Zrenjaninu 2005. godine sudjeluje na internacionalnoj večeri. Nastupima na festivalu zabavne glazbe ”Fezam” u Šapcu 2011., 2014. i 2016. godine osvaja ”Nagradu za najbolji tekst”, ”3. Nagradu sudionika i publike” i ”Nagradu za doprinos festivalu”.  Za ”Sezam produkciju” 2015. godine izdao je singl ”Voleo bih” a za diskografsku kuću ”Diskos” 2016. godine izdaje retrospektivni CD album ”Zbog tebe postojim”, skladbama nastalim od 1998. – 2008. godine. Na festivalu ”Majsko leto” u Zemunu 2018., 2019., 2020. i 2021. godine dva puta osvaja 3. Nagradu i jednom 2. Nagradu stručnog žirija za najbolju pop pjesmu. Na ”Sumer fest-u” u Arandjelovcu 2019. godine osvaja 2. Nagradu. Na festivalu ”Zlatni glasovi” u Surčinu 2020. godine svojom skladbom osvaja čak tri nagrade; za glazbu, tekst i aranžman a 2021. godine 1. Nagradu za najbolju pop pjesmu i 2. Nagradu za najljepšu ljubavnu pjesmu. Na festivalu ”Akord” u Rumi 2021. godine osvaja nagradu za najbolju interpretaciju. Na festivalu zabavne glazbe ”DarFest” 2021. godine kao jednini sudionik iz Republike Srbije osvojio je 2. Nagradu publike.

 

Bane je pored svih festivala osvojio i nekoliko godišnjih nagrada: ”Beogradski pobednik” 2018. i 2020. godine za najboljeg pop izvođača, 2019. godine u ”Sava centru” primio je nagradu ”Balkan Awards” za kantautora godine a iste godine osvaja i ”Prvi Oskar Srbije” za pop pjesmu godine. Na ”Serbian Economic Forum” održanom u Beogradu prošle godine Bane osvaja priznanje za doprinos kulturi Republike Srbije. Na svečanoj manifestaciji “Summit Success” nedavno održanoj u hotelu Hyatt Regency u Beogradu dobio je Nagradu za najuspješnijeg kantautora.

 

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 15. – 17. srpnja 2022. godine Bane Jovanović će se predstaviti po prvi puta autorskom skladbom “Nikad se više ne ponovilo” za koju potpisuje tekst a glazbu u suradnji sa Markom Stojkovićem, koji je autor aranžmana. Foto – Luka Radulović. /F.O./

PREDSTAVLJANJE BANE JOVANOVIĆ

”Te noći kakva si bila” – https://youtu.be/jrxWj_c7lwg
”Zaljubljen i mlad” – https://youtu.be/033BhB5mLWg
”Budan sanjam” – https://youtu.be/TkLH1gCWknA
”Kad poželim” – https://youtu.be/by79waunaNM
”Djevojka iz snova” – https://youtu.be/Ri328jzcEzo

 

Exit mobile version