Giovanni Furlan je diplomirani organizator sportske rekreacije iz Siska. Pjesnik, skladatelj, pjevač, slikar i kipar naive, glumac i kaskader, te svestrani sportaš. Autor je stotine pjesama, hitova za djecu i odrasle i jedan od najboljih hrvatskih zabavljača – pjevača uz gitaru.

Od Švedske televizije, proglašen je jednim od najboljih i najoriginalnijih uličnih svirača Europe. Svojim originalnim, zabavljačkim i otvorenim nastupom i pristupom u Show-u ”Nikad nije kasno” RTL – televizije ostavio je mnoge gledatelje i voditelje projekta bez daha.

Na Marko Polo festivalu Korčula 2016. u Superfinalnoj večeri ”Melodije Marka Pola”,  za izvedbu skladbe ”Galeb” osvojio je ”Nagradu za najbolji tekst” kao i u 2017. godini za skladbu ”Korčula, otok jubavi”. Na XXIII. Festivalskom izdanju predstavio se je skladbom ”Megahit” i osvojio ”Nagradu direktora festivala”.  2021. godine skladbom ”Dobro nam došli prijatelji” otvara Marko Polo Fest i osvaja ”Nagradu Hrvatske Turističke Zajednice”.

Giovanni je spontan, srdačan i otvoren umjetnik s dugogodišnjim glazbenim stažom, izbrušenim i opojnim glasom. Trenutno se nalazi u Republici Njemačkoj gdje radi na ozbiljnim projektima i poslovima. Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. Giovanni Furlan će se predstaviti skladbom ”Boginja” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman Marjan Oslaj i Ante Vitaić. Aranžman za skladbu se privodi kraju u glazbenom TV studiju Marko Polo Festivala u gradu Korčuli. /F.O./

Predstavljanje Giovannija Furlana:

Galeb – https://www.youtube.com/watch?v=31ontXJrxNM

Show RTL – televizije ”Nikad nije kasno” – http://www.rtl.hr/nikad-nije-kasno/novosti/2327031/indexi-su-opet-zivi-giovanni-furlan-rasplesao-i-ziri-i-publiku-izvedbom-pjesme-predaj-se-srce/

”Predaj se srce” – https://www.youtube.com/watch?v=p6K-1HM6VbU

”Korčula, otok jubavi” – https://youtu.be/9ba1mZflY14

”Megahit” – https://youtu.be/UbFh0YRKXqE

”Dobro nam došli prijatelji” – https://youtu.be/dwCKrvehJWk