Igor Cukrov je rođen u Šibeniku. Zbog oca koji svira trubu u okestru Hrvatske ratne mornarice  s obitelji seli u Split. U glazbenoj školi ‘’Josip Hatze’’ naučio je svirarti gitaru, klarinet i klavijature a od svog oca trubu. Sa sedam godina postaje pobjednik dječjeg festival ‘’Prvi pljesak’’ u Splitu.

Od 2007. godine na poziv voditelja klape ‘’Cambi’’ postaje njen član i debitant na Splitskom festivalu, gdje osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Studij teologije, kojeg je pohađao na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu nije ga osvojio do zaređenja, već glazbeni osjećaj duše i srca koji se implementarno transformira kako u njegovom glasu, tako i u moći interpretacije.

Slobodno možemo reći, da svaka Igorova izvedba zrači snažno, jednostavno i spontano, osvajajući sve ljubitelje glazbe i dobre pjesme. Njegov vokalni kvalitet nije samo tenorski moćan, već je obojan sa sa originalnošću poput endema. U ‘’Operaciju trijumf’’, regionalnoj verziji talent showa Fame Academy, Cukrov je pokazao glazbene kvalitete bez obzira na plasman. Slijede nastupi na ‘’Dori’’, gdje posebno ističemo finale 28. veljače 2008., nastup i pobjedu Igora Cukrova s Andreom Šušnjarom i zasigurno bolji plasman na Eurosongu od Nine Kraljić.                          

Predstavljajuć Republiku Hrvatsku u Moskvi skladbom ‘’Lijepa Tena’’ autora Tončija Huljića osvajaju 18. od ukupno 25. mjesta. 

                                                                                                          

Na festivalu ‘’Slavuji Karmelenga’’ održanom u Gradu Trogiru 2014. godine a posvećenom našem nezaboravnom tenoru Vinku Coci, Igor Cukrov skladbom ‘’Prida bi se mandolini’’ osvaja srca trogiranki i trogirana osvojivši Grand Prix festival. Danas je Igor ne samo Europska zvijezda već tenor svjetskih razmjera koji nastupa od Abu Dhabija, Dubaija, Poljske do još udaljenijih krajeva naše galaksije. Baviti se glazbom i stvarati više glazbenih pravaca za Igora više nije izazov već stvarnost. Od zabavne glazbe i rock banda s kojim ima mnogobrojne nastupe u zemlji i svijetu s jednom afirmiranom ali za sada tajanstvenom pjevačicom priprema na području bel canto stila vrlo zanimljiv svjetski projekt.                                                                                                                                

Na XXI. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Igor Cukrov se je po prvi puta predstavio i osvojio publiku nagrađenom skladbom ”Ima nade” za koju je tekst, glazbu i aranžman potpisao splitski hit maker korčulanskog podrijetla Nenad Vilović. Igor je od tog trenutka postao traženi izvođač i česti gost otoka Korčule i Pelješca. U međuvremenu Igor je dobio najveće blago i najveći hit svog života, sina Kristijana sa suprugom Katarinom. Skladba koju će Igor predstaviti na otoku pisme, vina i jubavi u srcu grada Korčule za sada će ostati malo iznenađenje.  /F.O./

Predstavljanje Igor Cukrov:

Jedna duša jedno tilo – https://youtu.be/Tumyp5dKPIU

Lijepa Tena – https://youtu.be/HzP-DRrnvxs

Mjesečar – https://youtu.be/WlrBCjm_Fdc 

Nebesa – https://youtu.be/NCVSk_qtJ-w

Ima nade – https://youtu.be/NCVSk_qtJ-w